Eurovision: Οι διοργανωτές ματαίωσαν την ψηφοφορία για τη συμμετοχή του Ισραήλ
H διοργανώτρια Αυστρία είχε ζητήσει από χώρες να μην μποϊκοτάρουν
Eurovision: Οι διοργανωτές ματαίωσαν την ψηφοφορία για τη συμμετοχή του Ισραήλ
Οι διοργανωτές του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision δεν θα συνεδριάσουν διαδικτυακά τον Νοέμβριο προκειμένου να ψηφίσουν για τη συμμετοχή του Ισραήλ, μετά τις «εξελίξεις» στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης σε μια ξεκάθαρη αναφορά για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Η Αυστρία είχε ζητήσει από χώρες να μην μποϊκοτάρουν την Eurovision της επόμενης χρονιάς, που αναμένεται να διεξαχθεί στη Βιέννη, λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ και τις ανησυχίες σχετικά με τη διετή σύρραξη στη Γάζα.
Η Eurovision, που υπογραμμίζει την πολιτική ουδετερότητά της, αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης φέτος σε σχέση με τον πόλεμο και διάφορες χώρες είχαν δεσμευτεί να αποσυρθούν από την εκδήλωση, στην περίπτωση που συμμετείχε το Ισραήλ.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστρίας, ORF, το οποίο θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2026, είπε στο Reuters πως χαιρετίζει την απόφαση της EBU.
Σήμερα, η Χαμάς απελευθέρωσε τους τελευταίους εν ζωή Ισραηλινούς ομήρους από τη Γάζα και το Ισραήλ αποφυλάκισε εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που στοχεύει στον τερματισμό του διετούς πολέμου.
«Το Συμβούλιο συμφώνησε να εντάξει το θέμα στην ατζέντα της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης του Χειμώνα, η οποία θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο» αντί μας έκτακτης συνάντησης, που επρόκειτο να λάβει χώρα διαδικτυακά τον Νοέμβριο, επισημαίνει σε μια ανακοίνωση της EBU.
Επιπλέον, σημειώνεται πως μετά τις «πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή», το Εκτελεστικό Συμβούλιο συμφώνησε σήμερα ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση αυτοπροσώπως μεταξύ των μελών «σχετικά με το θέμα της συμμετοχής στον Eurovision Song Contest 2026».
Η EBU δεν διευκρίνισε, σε ερώτηση του Ρόιτερς, εάν μια ψηφοφορία για τη συμμετοχή του ισραηλινού δικτύου KAN θα πραγματοποιηθεί, αναφέροντας πως περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεδρίαση θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Τι είναι ο νέος διεθνής οργανισμός που εισηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Eνώ το ανθρώπινο λάθος έχει «σχεδόν αποκλειστεί»
Έκρηξη σε μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν
Τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση, οι επιβάτες προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί
Απίστευτα βίαιη η σύγκρουση των τρένων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο άξονας γύρω από τον οποίο αναδιατάσσονται θεσμοί και συμπεριφορές
Ένα γαλλικό προηγούμενο, διαφωτιστικό για επίδοξους «τιμωρούς του συστήματος»
Η Κοπεγχάγη απέχει από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ καθώς οξύνεται η ένταση με τις ΗΠΑ
Το ίντερνετ θα αποκατασταθεί όταν «οι συνθήκες είναι κατάλληλες»
Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει πρόσκληση Πούτιν από Τραμπ, με φόντο Ουκρανία, ενέργεια και Γροιλανδία
Η Γαλλία έχει ανακοινώσει τη πρόθεσή της να ζητήσει την ενεργοποίηση του εν λόγω μηχανισμού
Η πρωθυπουργός ζητά καθαρή εντολή για φοροελαφρύνσεις, αυξημένες δαπάνες και νέα στρατηγική ασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.