- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση Τραμπ με το TikTok
Οι επόμενες κινήσεις με το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση Τραμπ με το TikTok - Οι επόμενες κινήσεις με το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται να δώσει νέα παράταση στην κινεζική εταιρεία ByteDance για να προχωρήσει σε πώληση ή κλείσιμο των αμερικανικών δραστηριοτήτων της εφαρμογής TikTok, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Η προθεσμία λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα μετατεθεί για τέταρτη φορά, παρότι αρχικά είχε οριστεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο του 2025. Το ζήτημα έχει δημιουργήσει έντονες πολιτικές και εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, με την αμερικανική πλευρά να εκφράζει ανησυχίες για εθνική ασφάλεια.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Τραμπ είχε δηλώσει πως υπάρχουν ήδη αμερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει νέα παράταση. Σε ερώτηση δημοσιογράφων το βράδυ της Κυριακής για το μέλλον του TikTok, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αινιγματικά: «Ίσως το κάνουμε, ίσως όχι. Διαπραγματευόμαστε για το TikTok αυτή τη στιγμή. Μπορεί να το αφήσουμε να πεθάνει, ή μπορεί να… δεν ξέρω, εξαρτάται από την Κίνα. Δεν έχει μεγάλη σημασία. Θα ήθελα να το κάνω για τα παιδιά». Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις, την ώρα που περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας.
Οι διαπραγματεύσεις γύρω από μια πιθανή εξαγορά κινούνται με αργούς ρυθμούς, καθώς η Κίνα απαιτεί ειδική έγκριση για οποιαδήποτε συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταβίβαση του αλγορίθμου του TikTok σε αμερικανικά χέρια. Την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ και ο εμπορικός αντιπρόσωπος Τζέιμις Γκρίερ είχαν συνομιλίες στην Ισπανία με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Χε Λιφένγκ και τον επικεφαλής διαπραγματευτή Λι Τσιενγκάνγκ, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία πριν από την καταληκτική ημερομηνία. Παρά τις ανησυχίες για κατασκοπεία ή λογοκρισία εκ μέρους του Πεκίνου, ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να βρει τρόπο ώστε η εφαρμογή να παραμείνει ενεργή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε περίπτωση αμερικανικής χερσαίας εισβολής το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο»
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.