- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση Τραμπ με το TikTok
Οι επόμενες κινήσεις με το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση Τραμπ με το TikTok - Οι επόμενες κινήσεις με το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται να δώσει νέα παράταση στην κινεζική εταιρεία ByteDance για να προχωρήσει σε πώληση ή κλείσιμο των αμερικανικών δραστηριοτήτων της εφαρμογής TikTok, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Η προθεσμία λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα μετατεθεί για τέταρτη φορά, παρότι αρχικά είχε οριστεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο του 2025. Το ζήτημα έχει δημιουργήσει έντονες πολιτικές και εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, με την αμερικανική πλευρά να εκφράζει ανησυχίες για εθνική ασφάλεια.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Τραμπ είχε δηλώσει πως υπάρχουν ήδη αμερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει νέα παράταση. Σε ερώτηση δημοσιογράφων το βράδυ της Κυριακής για το μέλλον του TikTok, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αινιγματικά: «Ίσως το κάνουμε, ίσως όχι. Διαπραγματευόμαστε για το TikTok αυτή τη στιγμή. Μπορεί να το αφήσουμε να πεθάνει, ή μπορεί να… δεν ξέρω, εξαρτάται από την Κίνα. Δεν έχει μεγάλη σημασία. Θα ήθελα να το κάνω για τα παιδιά». Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις, την ώρα που περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας.
Οι διαπραγματεύσεις γύρω από μια πιθανή εξαγορά κινούνται με αργούς ρυθμούς, καθώς η Κίνα απαιτεί ειδική έγκριση για οποιαδήποτε συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταβίβαση του αλγορίθμου του TikTok σε αμερικανικά χέρια. Την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ και ο εμπορικός αντιπρόσωπος Τζέιμις Γκρίερ είχαν συνομιλίες στην Ισπανία με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Χε Λιφένγκ και τον επικεφαλής διαπραγματευτή Λι Τσιενγκάνγκ, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία πριν από την καταληκτική ημερομηνία. Παρά τις ανησυχίες για κατασκοπεία ή λογοκρισία εκ μέρους του Πεκίνου, ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να βρει τρόπο ώστε η εφαρμογή να παραμείνει ενεργή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Στους 472 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.400 οι αγνοούμενοι
Υποστηρίζει ότι υπέστη «χημικές επιθέσεις»
Η μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στον 20ό και 21ο αιώνα, η σταθερότητα των τελευταίων δεκαετιών και το αίσθημα ανασφάλειας
Ανάμεσά τους τουρίστες από περισσότερες από 30 χώρες - Φόβοι για νέα πλημμύρα
«Το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στις ΗΠΑ»
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα συνδέσει επισήμως τις καταγγελίες
Με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.