- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Νότια Κορέα απαγόρευσε τα κινητά στις σχολικές αίθουσες
Στα βήματα της Αυστραλία η ασιατική χώρα
Η Νότια Κορέα απαγόρευσε τα κινητά στις σχολικές αίθουσες - Στα βήματα της Αυστραλία η ασιατική χώρα
Η Νότια Κορέα ενέκρινε χθες Τετάρτη νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις σχολικές αίθουσες, όπως έκανε γνωστό σήμερα κοινοβουλευτική πηγή. Το νομοσχέδιο, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται τον Μάρτιο, απαγορεύει τη χρήση στις σχολικές αίθουσες συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων τα κινητά τηλέφωνα, και «υιοθετήθηκε χθες», όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού κοινοβουλίου.
Με την υιοθέτηση του μέτρου αυτού η Νότια Κορέα ακολουθεί το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία και η Ολλανδία, περιορίζοντας τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των smartphones από τα παιδιά.
Πρόσφατα η Αυστραλία επέκτεινε την πρωτοπόρα απαγόρευσή της στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να περιλαμβάνει και τους εφήβους. Εξάλλου έρευνα που διενεργήθηκε τον Ιούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων μεταξύ των Ολλανδών μαθητών έχει βελτιώσει τη συγκέντρωσή τους στο σχολείο.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας της Νότιας Κορέας διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στην απαγόρευση, κυρίως για τις περιπτώσεις που τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή από μαθητές με ειδικές ανάγκες.
Έρευνες δείχνουν ότι η Νότια Κορέα είναι μεταξύ των χωρών με το μεγαλύτερο ποσοστό σύνδεσης στο διαδίκτυο, με το 99% των κατοίκων της να χρησιμοποιούν το ίντερνετ και το 98% να έχει στην κατοχή του smartphone. «Ο εθισμός των νέων μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει φτάσει πλέον σε σοβαρό επίπεδο», τόνισε ο Τσο Γιουνγκ-χουν ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ισχύος του Λαού, που κατέθεσε το νομοσχέδιο.
Περίπου το 37% των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στη Νότια Κορέα εκτίμησε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την καθημερινότητά του, ενώ το 22% δήλωσε ότι νιώθει άγχος αν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του στα social media, σύμφωνα με δημοσκόπηση του υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.
Πολλά σχολεία στη Νότια Κορέα ήδη έχουν επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των smartphones, τους οποίους έρχεται να επισημοποιήσει το νομοσχέδιο.
Εξάλλου η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας είχε κρίνει πρόσφατα ότι οι περιορισμοί στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία δεν αποτελούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη μάθηση και τη συναισθηματική ευημερία των μαθητών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.