- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου: Χονδροειδές ψέμα η έκθεση του ΟΗΕ για τον λιμό στη Γάζα
Ο ΟΗΕ κήρυξε σήμερα επισήμως κατάσταση λιμού στη Γάζα
Νετανιάχου: Χονδροειδές ψέμα η έκθεση του ΟΗΕ για τον λιμό στη Γάζα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε σήμερα ως "χονδροειδές ψέμα" την έκθεση του ΟΗΕ που κήρυσσε επισήμως κατάσταση λιμού στη Γάζα, και καταλόγισε στη Χαμάς την ευθύνη για τις ελλείψεις.
"Το Ισραήλ δεν έχει πολιτική λιμού. Το Ισραήλ έχει μια πολιτική πρόληψης του λιμού", δηλώνει σε ανακοίνωση του γραφείο του Νετανιάχου, για τον οποίο "οι μόνοι που σκόπιμα αφήνονται να λιμοκτονούν στη Γάζα είναι οι Ισραηλινοί όμηροι" της Χαμάς.
The IPC report is an outright lie.
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) August 22, 2025
Israel does not have a policy of starvation. Israel has a policy of preventing starvation.
Since the beginning of the war Israel has enabled 2 million tons of aid to enter the Gaza Strip, over one ton of aid per person.
Ο ΟΗΕ κήρυξε σήμερα επισήμως κατάσταση λιμού στη Γάζα εκτιμώντας ότι αυτός "θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί" χωρίς "τη συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ". Ωστόσο η έκθεση του ΟΗΕ "αγνοεί τις ανθρωπιστικές προσπάθειες του Ισραήλ και τις συστηματικές κλοπές της βοήθειας από τη Χαμάς", γράφει ο Νετανιάχου εκφράζοντας δυσαρέσκεια, σύμφωνα με τον οποίο "οι κλοπές αυτές είναι που προκάλεσαν τις προσωρινές ελλείψεις, τις οποίες το Ισραήλ ξεπέρασε χάρη" στις ενέργειές του.
Γκουτέρες: Μια ανθρωπογενής καταστροφή, ένα ηθικό κατηγορητήριο και μια αποτυχία της ίδιας της ανθρωπότητας
«Δεν υπάρχουν πλέον λέξεις για να περιγράψουν την κόλαση στη Γάζα, προστέθηκε μία νέα: “πείνα”», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ο Γκουτέρες σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι μυστήριο», αλλά μάλλον «μια ανθρωπογενής καταστροφή, ένα ηθικό κατηγορητήριο και μια αποτυχία της ίδιας της ανθρωπότητας».
«Ο λιμός δεν αφορά μόνο τα τρόφιμα. Είναι η σκόπιμη κατάρρευση των συστημάτων που απαιτούνται για την ανθρώπινη επιβίωση», πρόσθεσε. Τόνισε ακόμη ότι το Ισραήλ έχει «σαφείς υποχρεώσεις βάσει του διεθνούς δικαίου – συμπεριλαμβανομένου του καθήκοντος να διασφαλίζει τα τρόφιμα και τα ιατρικά εφόδια του πληθυσμού. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί ατιμώρητα. Τέλος οι δικαιολογίες. Η ώρα για δράση δεν είναι αύριο, είναι τώρα. Χρειαζόμαστε άμεση κατάπαυση του πυρός, άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και πλήρη, απεριόριστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.