- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η ομάδα του Τζέι Ντι Βανς ζήτησε να ανέβει η στάθμη ποταμού για την εκδρομή της οικογένειάς του
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται για υποκρισία - Η κυβέρνηση Τραμπ έχει κάνει περικοπές δισεκατομμυρίων
ΗΠΑ: Ο Τζέι Ντι Βανς φέρεται να εξασφάλισε αλλαγή στη ροή λίμνης για να διευκολυνθεί οικογενειακή βόλτα με καγιάκ - Εν μέσω περικοπών σε δημόσιες υπηρεσίες
Η ομάδα του Τζέι Ντι Βανς, αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ζήτησε από το Μηχανικό Σώμα Στρατού των ΗΠΑ (USACE) να αυξήσει προσωρινά την απορροή της λίμνης Caesar Creek στο Οχάιο, ώστε να διευκολυνθεί οικογενειακή βόλτα με κανό στον ποταμό Little Miami, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian.
Το αίτημα, σύμφωνα με το USACE, έγινε μέσω της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ για λόγους ασφάλειας μετακίνησης του προσωπικού του Τζέι Ντι Βανς. Παρόλα αυτά, ανώνυμη πηγή με γνώση του θέματος υποστήριξε ότι η παρέμβαση έγινε όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για να δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες καγιάκ.
Ο Βανς εθεάθη στην περιοχή την 2α Αυγούστου, ανήμερα των 41ων γενεθλίων του, να κάνει κανό στον ποταμό. Η ξαφνική άνοδος της στάθμης του ποταμού και η αντίστοιχη πτώση της στάθμης της λίμνης εκείνες τις ημέρες καταγράφηκαν από δημόσια δεδομένα της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS).
Παρόλο που τέτοιες παρεμβάσεις δεν είναι πρωτοφανείς για λόγους κοινής ωφέλειας ή ασκήσεων, σπάνια γίνονται για άτομα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν υπήρξε καμία δημόσια ανακοίνωση για την εν λόγω ρύθμιση πριν την 1η Αυγούστου.
Το USACE δήλωσε ότι το αίτημα συμμορφώθηκε με τα λειτουργικά κριτήρια και δεν απαιτούσε ειδική απόκλιση από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η ελαφρά αύξηση απορροής πραγματοποιήθηκε στις 1 Αυγούστου 2025, κατόπιν ενημέρωσης των τοπικών φορέων. Η αντιπροεδρική ομάδα δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλιο.
Ο Ρίτσαρντ Πέιντερ, πρώην νομικός σύμβουλος δεοντολογίας του προέδρου Μπους, χαρακτήρισε την πράξη υποκριτική και εξοργιστική, ειδικά σε μια περίοδο όπου η διοίκηση κόβει πόρους από δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων (NPS). Η NPS φέρεται να έχει χάσει το 25% του προσωπικού της, προκαλώντας περιορισμούς σε επισκέψεις πάρκων.
Ο Νορμ Άιζεν, πρώην σύμβουλος ηθικής του Λευκού Οίκου επί Ομπάμα, τόνισε: «Δεν θα ενέκρινα ποτέ κάτι τέτοιο. Δημιουργεί την εντύπωση ότι ένας αντιπρόεδρος έχει ειδική μεταχείριση που δεν έχει ο μέσος πολίτης. Είτε πρόκειται για λόγους ασφαλείας είτε όχι, η χρήση κρατικών πόρων με αυτό τον τρόπο είναι απαράδεκτη».
(Πηγή: Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.