- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μείωση τουριστών στη Μαγιόρκα μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά του υπερτουρισμού
Η πτώση έως και 40% στον αριθμό των επισκεπτών απειλεί την οικονομία του νησιού
Μείωση έως 40% στις αφίξεις τουριστών στη Μαγιόρκα λόγω διαμαρτυριών κατά του υπερτουρισμού - Κίνδυνος για οικονομία και επιχειρήσεις.
Ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό που επιλέγουν να ταξιδέψουν στη Μαγιόρκα έχει μειωθεί σημαντικά, μετά τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού κατά του μαζικού τουρισμού.
Σύμφωνα με το Majorca Daily Bulletin, οι τομείς της ξενοδοχίας, της εστίασης και των μεταφορών στη Μαγιόρκα καταγράφουν σημαντική μείωση στους τουρίστες που φτάνουν για διακοπές.
Η πτώση αυτή συνδέεται με τη γενικότερη μείωση των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, μετά τις περσινές κινητοποιήσεις στη Μαγιόρκα για την υπερβολική προσέλευση επισκεπτών που επιβαρύνουν τον τόπο.
Ωστόσο, με τις αφίξεις να έχουν μειωθεί έως και 40% για το πρώτο μισό του έτους, σύμφωνα με εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου, οι αρμόδιοι φορείς προειδοποιούν ότι αυτή η πτώση ενδέχεται να απειλήσει σοβαρά την οικονομία του νησιού.
Η Ένωση Εστιατορίων της Μαγιόρκα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι πολλές επιχειρήσεις ενδέχεται να κλείσουν έως το τέλος του έτους, λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό εν μέσω της τουριστικής αιχμής του καλοκαιριού.
Επιπλέον, το ίδιο μέσο αναφέρει πως όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στην εστίαση λαμβάνουν άδεια εντός της θερινής περιόδου – κάτι που υπό κανονικές συνθήκες θεωρείται αδιανόητο, λόγω του μεγάλου όγκου τουριστών.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι στον τομέα των μεταφορών αναφέρουν σημαντική πτώση στη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών της Μαγιόρκα και στις κρατήσεις εκδρομών σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Βαλντεμόσα, η Πάλμα και το Πορτ ντε Σόγιερ.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των μαζικών διαμαρτυριών που λαμβάνουν χώρα στα νησιά των Βαλεαρίδων τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος το 2023: «Από την εξαφάνιση της τοπικής κουλτούρας, την αύξηση του κόστους ζωής, την αδυναμία να ζήσει κανείς εδώ και την επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών, πολλοί τουρίστες κατανοούν την ανάγκη για αλλαγή, επειδή ζουν τα ίδια και στις δικές τους πατρίδες».
(Πηγή: Far Out)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.