- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γιατί οι Αυστραλοί γιορτάζουν δύο φορές τα Χριστούγεννα; - Τι είναι το "Christmas in July"
Έξι Ιρλανδοί μπήκαν σ’ ένα ξενοδοχείο μια χιονισμένη βραδιά του Ιουλίου και νοστάλγησαν τα Χριστούγεννα. Έτσι, αυθόρμητα, γεννήθηκε το έθιμο του «Christmas in July» στην Αυστραλία – μια χειμερινή εκδοχή της γιορτής, μακριά από τον καλοκαιρινό Δεκέμβριο του νότιου ημισφαιρίου. Ξεκίνησε το 1980 στο ξενοδοχείο Mountain Heritage, όταν ο ιδιοκτήτης Γκάρι Κρόκετ έστησε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κολοκυθόσουπα, ψητά κρέατα και πουτίγκα με κρυμμένο νόμισμα, θυμίζοντας τη βρετανική παράδοση.
Αυτό που άρχισε ως μια αυθόρμητη χειμωνιάτικη γιορτή, εξελίχθηκε σε αγαπημένη αυστραλιανή παράδοση. Σε όλη τη χώρα –και ως τη Νέα Ζηλανδία και το Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες– διοργανώνονται πάρτι με «άσχημα» χριστουγεννιάτικα πουλόβερ, οικογενειακά τραπέζια με γαλοπούλα και στολισμούς, ενώ ο Άγιος Βασίλης εμφανίζεται ντυμένος για το κρύο. Ακόμα και αλυσίδες fast food, όπως η KFC, έχουν υιοθετήσει το concept.
Για πολλούς Αυστραλούς, το «Christmas in July» είναι ευκαιρία για μια πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη εμπειρία, με κρύο, φωτιά στο τζάκι και συντροφιά ανθρώπων της επιλογής τους – χωρίς το άγχος και την εμπορευματοποίηση που συχνά συνοδεύει τον Δεκέμβριο. «Τον Ιούλιο μπορούμε να χαλαρώσουμε και να μοιραστούμε στιγμές με ανθρώπους που πραγματικά θέλουμε», λέει ο Κρόκετ. «Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα του Δεκέμβρη, που πολλοί τα περνούν από υποχρέωση».
Από λαμπερά χειμωνιάτικα παζάρια στο Σίδνεϊ μέχρι πολυήμερα τραπέζια σε σπίτια και ταβέρνες, η γιορτή έχει γίνει πλέον κομμάτι της κουλτούρας. Άνθρωποι όπως ο Βινσέντ Ερνάντεζ και ο Νιλ Φέρο βλέπουν σε αυτήν την παράδοση μια ευκαιρία για χαρά μέσα στον βαρύ χειμώνα. «Είναι σαν να ζούμε τα καλύτερα και των δύο κόσμων», λένε – καλοκαιρινά Χριστούγεννα τον Δεκέμβρη και μια ζεστή, νοσταλγική επανάληψή τους τον Ιούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.