- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για προδοσία με αφορμή την υπόθεση της Ρωσίας το 2016
Οι τότε εκλογές σημαδεύτηκαν από σκάνδαλο διαρροών
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για προδοσία με αφορμή την υπόθεση της Ρωσίας το 2016
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για «προδοσία» την Τρίτη, υποστηρίζοντας χωρίς να προσκομίσει αποδείξεις, ότι ηγήθηκε μιας προσπάθειας να τον συνδέσει ψευδώς με τη Ρωσία και να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016.
Αν και ο Τραμπ έχει επιτεθεί συχνά στον Ομπάμα ονομαστικά, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν είχε φτάσει μέχρι τώρα, από την επιστροφή του στην εξουσία τον Ιανουάριο, στο σημείο να κατηγορήσει τον Δημοκρατικό προκάτοχό του για εγκληματική δράση.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ επανέλαβε τα σχόλια της επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Τούλσι Γκάμπαρντ, την Παρασκευή, στην οποία απείλησε να παραπέμψει αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για δίωξη σχετικά με μια εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016.
Αποχαρακτήρισε έγγραφα και δήλωσε ότι οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε αποκαλύπτουν μια «συνωμοσία» το 2016 από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα με σκοπό να τον υπονομεύσουν.
«Είναι εκεί, είναι ένοχος. Αυτό ήταν προδοσία», δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη. «Προσπάθησαν να κλέψουν τις εκλογές, προσπάθησαν να συσκοτίσουν τις εκλογές. Έκαναν πράγματα που κανείς δεν είχε φανταστεί ποτέ, ούτε καν σε άλλες χώρες».
Μια αξιολόγηση της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών το 2017 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία, χρησιμοποιώντας παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, hacking και ρωσικά bot farms, προσπάθησε να βλάψει την εκστρατεία της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον και να ενισχύσει τον Τραμπ. Η αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός αντίκτυπος ήταν πιθανώς περιορισμένος και δεν έδειξε στοιχεία ότι οι προσπάθειες της Μόσχας άλλαξαν πραγματικά τα αποτελέσματα των εκλογών.
Μια δικομματική έκθεση του 2020 της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας διαπίστωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό παράγοντα Πολ Μαναφόρτ, τον ιστότοπο WikiLeaks και άλλους για να προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές του 2016 και να βοηθήσει την εκστρατεία του Τραμπ.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.