- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επιβολή δασμών από Τραμπ: Ο Μακρόν καλεί την ΕΕ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της
Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζει την «πολύ έντονη αποδοκιμασία» του
Ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων»
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την «πολύ έντονη αποδοκιμασία» της Γαλλίας και κάλεσε την ΕΕ να «υπερασπιστεί αποφασιστικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή τελωνειακών δασμών 30% από την 1η Αυγούστου στα προϊόντα της Ένωσης.
Ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της», «εάν δεν υπάρξει καμιά συμφωνία μέχρι την 1η Αυγούστου».
Επισημαίνοντας ότι η ΕΕ διαπραγματευόταν με την Ουάσινγκτον εδώ και αρκετές εβδομάδες «στη βάση μιας σταθερής και καλόπιστης προσφοράς», ο Μακρόν δήλωσε ότι «περισσότερο από ποτέ εναπόκειται στην Επιτροπή να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ένωσης να υπερασπιστεί αποφασιστικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».
«Η Γαλλία υποστηρίζει πλήρως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαπραγμάτευση που θα ενταθεί, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μέχρι την 1η Αυγούστου, ώστε να αντικατοπτρίζει τον σεβασμό που οφείλουν οι εμπορικοί εταίροι να έχουν ο ένας προς τον άλλον, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, στα κοινά συμφέροντα και στις ολοκληρωμένες αξιακές αλυσίδες», έγραψε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
Καταδικάζοντας τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει μια εμπορική συμφωνία με την Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος επέβαλε δασμούς 30% και στο Μεξικό, δικαιολόγησε την απόφασή του με την ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ: το 2024, οι ΗΠΑ παρουσίασαν εμπορικό έλλειμμα 236 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ένωση (+ 13% σε ένα έτος), η οποία εξήγαγε αγαθά αξίας 606 δισεκατομμυρίων στην πρώτη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς πέθανε ο διάσημος σκηνοθέτης - Η επίσημη διάγνωση του ιατροδικαστή
Ο άνδρας παρουσιαζόταν ως «Μουράτ από τον Λίβανο»
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Πολλές νέες φωτογραφίες, λίγες σημαντικές αποκαλύψεις
Ο 55χρονος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών
Θα αποτελείται από σκάφη «30.000 ως 40.000 τόνων» που θα είναι «τα καλύτερα του κόσμου», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο
«Εμείς είμαστε τα κουλ παιδιά», είπε αμερικανίδα ράπερ σε εκδήλωση της Έρικα Κερκ
H 25χρονη αεροσυνοδός βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου
Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Γαλλίδας Ζιζέλ Πελικό
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι και ένας εικοσάχρονος
Ολόιδιο έργο του εμφανίστηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας
Αυστηροποιούνται τα πρότυπα ευημερίας των ζώων
Κατηγορείται για συμμετοχή σε παραγωγή πορνογραφικού περιεχομένου
Μητσοτάκης και Χέρτζογκ επισκέφθηκαν το σπίτι του δολοφονημένου Έλληνα Ιωνά Καρούση
Έκπληξη προκαλούν οι αυτοσχέδιες τακτικές που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης
Γιατί είναι τώρα σε αυτή την κατάσταση παρά την τεράστια επιτυχία που είχε
Ερευνάται αν η βόμβα τοποθετήθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες
Ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης
Η αμερικανική εταιρεία δηλώνει ότι προτίθεται να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης
Η δημοσιοποίηση του υλικού δικαιώνει καταγγελία που είχε γίνει ήδη από το 1996 από τη Μαρία Φάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.