- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επιβολή δασμών από Τραμπ: Ο Μακρόν καλεί την ΕΕ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της
Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζει την «πολύ έντονη αποδοκιμασία» του
Ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων»
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την «πολύ έντονη αποδοκιμασία» της Γαλλίας και κάλεσε την ΕΕ να «υπερασπιστεί αποφασιστικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή τελωνειακών δασμών 30% από την 1η Αυγούστου στα προϊόντα της Ένωσης.
Ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της», «εάν δεν υπάρξει καμιά συμφωνία μέχρι την 1η Αυγούστου».
Επισημαίνοντας ότι η ΕΕ διαπραγματευόταν με την Ουάσινγκτον εδώ και αρκετές εβδομάδες «στη βάση μιας σταθερής και καλόπιστης προσφοράς», ο Μακρόν δήλωσε ότι «περισσότερο από ποτέ εναπόκειται στην Επιτροπή να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ένωσης να υπερασπιστεί αποφασιστικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».
«Η Γαλλία υποστηρίζει πλήρως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαπραγμάτευση που θα ενταθεί, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μέχρι την 1η Αυγούστου, ώστε να αντικατοπτρίζει τον σεβασμό που οφείλουν οι εμπορικοί εταίροι να έχουν ο ένας προς τον άλλον, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, στα κοινά συμφέροντα και στις ολοκληρωμένες αξιακές αλυσίδες», έγραψε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
Καταδικάζοντας τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει μια εμπορική συμφωνία με την Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος επέβαλε δασμούς 30% και στο Μεξικό, δικαιολόγησε την απόφασή του με την ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ: το 2024, οι ΗΠΑ παρουσίασαν εμπορικό έλλειμμα 236 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ένωση (+ 13% σε ένα έτος), η οποία εξήγαγε αγαθά αξίας 606 δισεκατομμυρίων στην πρώτη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.