- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κίνα: Εκκενώθηκαν ολόκληρες πόλεις καθώς ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη 25 ποταμών
Φόβοι για κατάρρευση των φραγμάτων
Κίνα: Εκκενώθηκαν ολόκληρες πόλεις καθώς ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη 25 ποταμών
Είκοσι πέντε ποτάμια στη νοτιοδυτική Κίνα υπερέβησαν τα ασφαλή επίπεδα σήμερα (10.07), σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς τα υπολείμματα του πρώην τυφώνα Danas συνέκλιναν με τις βροχές του ανατολικοασιατικού μουσώνα.
Η ακραία βροχόπτωση και οι σοβαρές πλημμύρες, τις οποίες οι μετεωρολόγοι συνδέουν με την κλιματική αλλαγή, αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς απειλούν να υπερφορτώσουν τα γηρασμένα αντιπλημμυρικά έργα, να εκτοπίσουν εκατομμύρια ανθρώπους και να προκαλέσουν χάος σε έναν αγροτικό τομέα αξίας 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ισχυρές βροχές έπληξαν και την πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, με μια περιοχή στην τεράστια συνοικία Chaoyang να δέχεται 68,2 χιλιοστά βροχής (2,7 ίντσες) σε μόλις μία ώρα το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Beijing Daily.
Δέκα ποτάμια στη νοτιοδυτική Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Longyan που διαρρέει την πυκνοκατοικημένη περιοχή Chongqing, θα μπορούσαν να σπάσουν τα αναχώματα και τα φράγματα ανά πάσα στιγμή, προειδοποίησε το δίκτυο CCTV, επικαλούμενο το υπουργείο Υδάτινων Πόρων.
Τα υπόλοιπα 15 ποτάμια είχαν υπερβεί τα επίπεδα στα οποία θα μπορούσαν να υπερχειλίσουν, αλλά παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο, πρόσθεσε. Περισσότερες από 24 ώρες καταρρακτώδους βροχής ανέβασαν τα επίπεδα του ποταμού Chishui στην επαρχία Guizhou στο υψηλότερο σημείο από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1953, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ενώ ο ποταμός Xiaocao στην επαρχία Sichuan έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 29 ετών.
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τετάρτη από πόλεις στις επαρχίες Sichuan και Yunnan, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι βροχές του ανατολικοασιατικού μουσώνα κινήθηκαν βόρεια από την Ινδία.
Μία κομητεία στην Yunnan κατέγραψε 227,8 χιλιοστά βροχής (9 ίντσες) μέσα σε 24 ώρες — το υψηλότερο σύνολο που έχει καταγραφεί σε μία ημέρα από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1958 — ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν την πόλη Zhaotong της Yunnan, ανέφερε το Xinhua την Πέμπτη.
Οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου προειδοποίησαν ότι ο συνδυασμός συχνών βροχοπτώσεων, υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του νερού και των τροφίμων.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.