- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΕ: Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για κατάπαυση πυρός μετά τη χθεσινή επίθεση στην Ουκρανία
Μια από τις σκληρότερες από την έναρξη του πολέμου
ΕΕ: «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού»
«Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για κατάπαυση πυρός, ούτε για τερματισμό του επιθετικού της πολέμου», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη νέα χθεσινοβραδινή μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Η χθεσινοβραδινή επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια από τις σκληρότερες από την έναρξη του επιθετικού της πολέμου, με 530 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ανίτα Χίμπνερ.
«Αυτή η μαζική επίθεση δείχνει ακόμα μία φορά ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για κατάπαυση πυρός, ούτε για τον τερματισμό του επιθετικού της πολέμου», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος. Όσον αφορά τη στήριξη της ΕΕ, «συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού και θα αυξήσουμε τη βοήθειά μας», ανέφερε η Αν. Χίμπνερ.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πάολα Πίνιο, επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τη Δανία, η οποία με αφορμή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί διακοπής αμερικανικών όπλων προς το Κίεβο, ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα για την Ευρώπη, που μας καλεί να ενισχύσουμε τη δική μας υποστήριξη».
Η Φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τις αμυντικές ευρωπαϊκές δυνατότητες, όχι μόνο σε επίπεδο ΕΕ, αλλά σε όλη την ήπειρο. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική της βοήθεια προς το Κίεβο", δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής από το Όρχους της Δανίας, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι επείγον να ασκηθεί πίεση στον Πούτιν για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για μια πληγή της χριστιανικής μνήμης», δήλωσε ο βορειοαμερικανός ποντίφικας
Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση
Oι κατηγορίες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας
Πηγή του Al Jazeera αναφέρει πρόοδο στις συνομιλίες - Πιθανή συμφωνία ακόμη και αύριο
Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 600 δήμους σε όλη την Ιταλία
Έκτακτη σύσκεψη στο Ελσίνκι - Ανησυχία για τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Το δεύτερο θετικό κρούσμα χανταϊού μεταξύ των 14 Ισπανών που αποβιβάστηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
Ιρανικά ΜΜΕ: O πρόεδρος διέταξε αποκατάσταση πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη τη χώρα
Σε απομόνωση δύο επιβάτες από την Ουγκάντα
Είναι «ευδιάθετη, δεδομένων των συνθηκών», δηλώνει το παλάτι
«Την πουλούσε σαν να ήταν εμπόρευμα», λέει η δικηγόρος της γυναίκας
Το Σάββατο δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της Μαδρίτης
Eυτυχώς δεν υπήρξαν θύματα
Snus και ηλεκτρονικά τσιγάρα παραμένουν δημοφιλή - Aνησυχία στους ειδικούς
Σοκ στη Βρετανία από τελετή Kambo
Χωρίς τραυματισμούς το περιστατικό - Το όχημα αποσύρθηκε άμεσα για τεχνικό έλεγχο
Καθώς τα περιστατικά «χαοτικής συμπεριφοράς» γίνονται όλο και πιο συχνά
Το αεροσκάφος του Τζον Χίλι έχασε το σήμα του κοντά στα ρωσικά σύνορα κατά την επιστροφή του από την Εσθονία
Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας πήρε εξιτήριο την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας
Η εταιρεία ανέφερε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.