- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο δήμαρχος της Χιροσίμα καλεί τον Τραμπ στην πόλη του για να δει τις καταστροφικές συνέπειες των πυρηνικών
Τα σχόλια του Τραμπ προκάλεσαν την οργή των επιζώντων
Ο δήμαρχος της Χιροσίμα πρo(σ)καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να «βιώσει» τις συνέπειες των πυρηνικών όπλων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να επισκεφθεί τη Χιροσίμα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις καταστροφικές συνέπειες των πυρηνικών όπλων, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ιαπωνικής πόλης.
Ο Καζούμι Ματσούι αντιδρώντας στη σύγκριση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ ανάμεσα στα πρόσφατα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και στις ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δήλωσε:
«Μου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι αντιπροσωπεύουν οι βομβαρδισμοί με ατομική βόμβα που αφαιρούν τη ζωή πολλών αθώων πολιτών (…) και απειλούν την επιβίωση του ανθρώπινου είδους», δήλωσε ο δήμαρχος της Χιροσίμα.
«Θα ήθελα ο πρόεδρος Τραμπ να έρθει εδώ για να καταλάβει τι είναι ένας βομβαρδισμός με ατομική βόμβα και να βιώσει το αίσθημα της Χιροσίμα», πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ έριξαν μία ατομική βόμβα στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945 και άλλη μία στο Ναγκασάκι στις 9 του ίδιου μήνα. Πρόκειται για τα μοναδικά περιστατικά στην Ιστορία που χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικά όπλα σε καιρό πολέμου. Λίγο μετά, η Ιαπωνία συνθηκολόγησε, τερματίζοντας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Περίπου 140.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χιροσίμα και 74.000 στο Ναγκασάκι, πολλοί από τους οποίους πέθαναν αργότερα εξαιτίας της έκθεσής τους στη ραδιενέργεια.
Στις 22 Ιουνίου ύστερα από μέρες ισραηλινών πληγμάτων στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Λίγο μετά, τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ, τερματίζοντας τον πόλεμο που διήρκεσε 12 ημέρες.
«Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της Χιροσίμα, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Ναγκασάκι, όμως ήταν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Τραμπ στις 25 Ιουνίου.
«Αυτό τερμάτισε τον πόλεμο», σημείωσε κατά την σύνοδο κορυφής του NATO στη Χάγη.
Τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργή επιζώντων και διαδήλωση στη Χιροσίμα. Την περασμένη εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης υιοθέτησε πρόταση με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις που αιτιολογούν τη χρήση της ατομικής βόμβας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.