- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 1.000 νέοι γίνονταν εκατομμυριούχοι κάθε ημέρα το 2024
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ είχαν σχεδόν 40% των εκατομμυριούχων το 2024
Η έκθεση του UBS για τους εκατομμυριούχος το 2024 στις ΗΠΑ
Περισσότεροι από 1.000 νέοι εκατομμυριούχοι εκτιμάται ότι καταγράφονταν κάθε ημέρα το 2024 στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο πλούτος αυξήθηκε δυσανάλογα τον περασμένο χρόνο στις ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από 379.000 άνθρωποι έγιναν νέοι εκατομμυριούχοι με περιουσίες σε αμερικανικά δολάρια, με την αύξηση να συντελείται με ταχείς ρυθμούς.
Το ύψος του καθαρού πλούτου ιδιωτών αυξήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 4,6% και κατά τουλάχιστον 11% στις ΗΠΑ, κάτι που εν μέρει προκλήθηκε από το σταθερό αμερικανικό δολάριο και την θετική εικόνα των χρηματιστηριακών αγορών, όπως προκύπτει από την Έκθεση του Παγκόσμιου Πλούτου για το 2025 που συντάσσει η τράπεζα UBS.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ είχαν σχεδόν 40% των εκατομμυριούχων το 2024. Το 2023 η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική ηγούνταν μιας τάσης ανάκαμψης του παγκόσμιου πλούτου μετά τη μείωση που είχε καταγραφεί το 2022.
Η Ευρύτερη Κίνα, την οποία η έκθεση περιγράφει ως την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, βρισκόταν πέρυσι στην κορυφή με τους περισσότερους εκατομμυριούχους με καθαρή περιουσία ύψους από 100.000 δολάρια ως ένα εκατομμύριο ή αλλιώς με αναλογία εκατομμυριούχων 28,2%. Ακολουθούσε η Δυτική Ευρώπη με 25,4% και η Βόρεια Αμερική με 20,9%. Η πλειονότητα των ανθρώπων παγκοσμίως βρίσκεται κάτω από αυτό το όριο, ωστόσο, με πάνω από το 80% των ενηλίκων στο δείγμα της UBS να έχουν καθαρή περιουσία κάτω από 100.000 δολάρια.
Συνολικά, σχεδόν 1,6% διαθέτει καθαρή περιουσία ενός εκατομμυρίου δολαρίων και άνω, σύμφωνα με την έκθεση. Κατά την επόμενη πενταετία, η ελβετική τράπεζα προβλέπει ότι η μέση περιουσία ανά ενήλικα θα αυξηθεί περαιτέρω και της λίστας θα ηγούνται οι ΗΠΑ με την Ευρύτερη Κίνα σε μικρότερο βαθμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.