- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 242 άνθρωποι και σκοτώθηκαν όλοι εκτός από έναν άνδρα που επέζησε
Οι Αρχές στην Ινδία ανέφεραν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο συντριβής της πτήσης της Air India
Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στην Ινδία εντόπισαν οι Αρχές, σύμφωνα με το Hindustan Times.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το μέσο, το μαύρο κουτί στο πίσω μέρος του αεροσκάφους εντοπίστηκε από αξιωματούχους της ινδικής αεροπορίας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το δεύτερο μαύρο κουτί, που φέρεται να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους που συνετρίβηι.
Τα αεροσκάφη συνήθως διαθέτουν δύο μαύρα κουτιά: το ένα καταγράφει τον ήχο από το πιλοτήριο, ώστε οι ερευνητές να μπορούν να ακούσουν τι λένε οι πιλότοι και να εντοπίσουν τυχόν ασυνήθιστους ήχους που μπορεί να τους δώσουν κάποια ένδειξη. Το δεύτερο μαύρο κουτί καταγράφει τα δεδομένα πτήσης, όπως το υψόμετρο και την ταχύτητα.
Συνήθως, τα μαύρα κουτιά φυλάσσονται στην ουρά του αεροσκάφους, που θεωρείται το τμήμα που συνήθως υφίσταται τις λιγότερες ζημιές σε περίπτωση συντριβής.
Οι Αρχές στην Ινδία ανέφεραν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο συντριβής της πτήσης της Air India. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 242 άνθρωποι και σκοτώθηκαν όλοι εκτός από έναν άνδρα που επέζησε.
Άλλοι 19 είναι οι νεκροί, μέχρι στιγμής, σε ξενώνα ιατρών, πάνω στον οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος.
Ένας πρώην υπουργός της Ινδίας είναι μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στον τόπο του ατυχήματος, ο Ραμ Μοχάν Κιντζαράπου δήλωσε ότι ο Βιτζάι Ρουπάνι, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός του Γκουτζαράτ, στη δυτική Ινδία, από το 2016 έως το 2021, έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του αεροσκάφους. «Κάθε ζωή είναι πολύτιμη για εμάς», είπε ο Κιντζαράπου.
Ο Ρουπάνι, 68 ετών, ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος BJP της Ινδίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Ισραηλινός πολίτης
Ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς
Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης οι Αρχές
12 οι νεκροί και 29 τραυματίες, η επίσημη ενημέρωση
Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί στις έρευνες
Ο πρόεδρος του Ισραήλ καταγγέλλει «σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων»
Σκληρές εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς στην παραλία
Στην παραλία Μπόνταϊ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας
Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή
Όσα περιέγραψε γείτονας του ηθοποιού
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη
Το βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει τον μακελάρη
Γιατί η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αποτελεί μια τομή για την αμερικανική εξωτερική πολιτική
Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 803 της United Airlines και αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200
Έκκληση του Γκουτέρες για παύση των εχθροπραξιών
Οι αφγανικές αρχές μιλούν για «ξένη επιρροή» και παραβίαση των τοπικών πολιτισμικών κανόνων
Η διάσημη παρουσιάστρια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.