- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Επίθεση των Ουκρανών με drone κατέστρεψε πάνω από 40 μαχητικά της Ρωσίας
Είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους, 1.900 χιλιόμετρα από το μέτωπο του πολέμου
Σαμποτάζ σε βάσεις της Ρωσίας από την Ουκρανία - Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Η Ουκρανία έπληξε βάση στην ανατολική Σιβηρία χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σύνορά της, δήλωσε πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU).
Welcome: Ukrainian €500 FPV drones knocking out russian Tu-95 strategic nuclear bombers one by one. I want to hear a word from those who were preaching “escalation management” all the time. https://t.co/oR91ol516V pic.twitter.com/kQhDm6tLLr
— Sergej Sumlenny, LL.M (@sumlenny) June 1, 2025
«Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν μεγάλη ειδική επιχείρηση με στόχο να καταστρέψουν βομβαρδιστικά του εχθρού» μακριά από το μέτωπο στη Ρωσία, δήλωσε η πηγή αυτή, λέγοντας πως επλήγησαν περισσότερα από 40 αεροσκάφη, περιλαμβανομένων στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 και Tu-22.
Η πηγή δήλωσε πως η επίθεση έθεσε στο στόχαστρο τα αεροδρόμια των Ντιαγκουίλεβο, Ολένια, Ιβάνοβο και Μπελάια. Εκείνο της Ολένια βρίσκεται στην περιφέρεια Μουρμάνσκ, στον ρωσικό Αρκτικό Κύκλο, σε απόσταση σχεδόν 1.900 χλμ. από την Ουκρανία.
Η ουκρανική πηγή δήλωσε πως ξέσπασε πυρκαγιά στο αεροδρόμιο της Μπελάια, στην περιφέρεια Ιρκούτσκ στην ανατολική Σιβηρία, σε απόσταση άνω των 4.200 χλμ από την Ουκρανία. Ένα βίντεο φέρεται να δείχνει το αεροδρόμιο αυτό και στο οποίο μπορεί κανείς να δει αρκετά μεγάλα αεροσκάφη, ορισμένα από τα οποία μοιάζει να είναι στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-96, να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.
Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις αυτές με ανεξάρτητο τρόπο. Το πρακτορείο Ρόιτερς λέει πως δεν μπορεί προσώρας να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις της πηγής που ζήτησε ανωνυμία.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ιρκούτσκ Ιγκόρ Κόμπζεφ έκανε ωστόσο λόγο σήμερα για «επίθεση με drones» εναντίον του χωριού Σρέντνιι, ακριβώς δίπλα στη βάση Μπελάια.
«Είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους στη Σιβηρία», είπε, καλώντας τους κατοίκους να μην «υποκύψουν στον πανικό».
Δημοσιοποίησε βίντεο, που φαίνεται να έχει γυριστεί από κατοίκους, που δείχνουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στον ουρανό και ένα σημαντικό σύννεφο γκρίζου καπνού μακριά.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μουρμάνσκ Αντρέι Τσίμπις δήλωσε πως «εχθρικά drones» βρίσκονταν στον ουρανό και ότι η αντιαεροπορική άμυνα έχει ενεργοποιηθεί.
Η πηγή στις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε πως τα αεροσκάφη που επλήγησαν είχαν χρησιμοποιηθεί για να «βομβαρδίζουν τις ουκρανικές πόλεις κάθε νύχτα».
#Breaking
— Julian Röpcke🇺🇦 (@JulianRoepcke) June 1, 2025
Ukraine uses unknown types of small quadrocopters to destroy Russia’s Tupolev Tu-95 strategic bombers in Olenya, 1800 km north of Ukraine.
The video signals of the drones are being live streamed to the Ukrainian operation center.
I have questions & see busy hours ahead. pic.twitter.com/PRuXDzrAv7
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνομιλία με την Ούρσουλα φον ντε Λάιεν
Το βλήμα έπληξε τον τερματικό σταθμό 4 στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ»
Η διοίκηση του Yorkshire Wildlife Park ανακοίνωσε ότι ο Αλτάι είναι ασφαλής
Η ανάρτηση του Πολωνού πρωθυπουργού στο Χ
Η απάντηση του Ουκρανού προέδρου στην ανάρτηση του Τραμπ
«Μην την παραβιάσετε» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Όσα δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο ABC
Στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Σμύρνη
Πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ
Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο επιβραβεύοντας μια πολιτική στάση;
Η κυβέρνηση Τραμπ ισχυρίζεται ότι το ΔΠΔ διοικείται από αυτούς που αποκαλεί παγκοσμιοποιητές
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Ο άνδρας εισήλθε στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι τίγρεις
Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.