- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία 16χρονης
Ο ανήλικος δράστης αναμένεται να εκδοθεί στην Πολωνία
Θεσσαλονίκη: Ο 17χρονος πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του για να την αποχαιρετήσει πριν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μέσα στο κελί του στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταγωγών ο 17χρονος Πολωνός, ο οποίος συνελήφθη στην Κατερίνη για τη δολοφονία 16χρονης στην Πολωνία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 17χρονος από την Πολωνία τηλεφώνησε στη μητέρα του, θέλοντας να την αποχαιρετήσει και στη συνέχεια κρεμάστηκε με το σεντόνι του κρεβατιού του από τα κάγκελα του κελιού. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έγκαιρα και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.
Γυναικοκτονία στην Πολωνία: Απόφαση να εκδοθεί στην πατρίδα του ο 17χρονος Πολωνός
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την έκδοση του 17χρονου Πολωνού στις αρχές της πατρίδας του, προκειμένου να δικαστεί για τη φερόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία μιας 16χρονης συμπατριώτισσάς του. Το έγκλημα, σύμφωνα με τα πολωνικά διωκτικά έγγραφα, έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου στην πόλη Μλάβα, στη βορειοανατολική Πολωνία. Ο ανήλικος συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα στην Κατερίνη, όπου είχε ταξιδέψει με σχολική εκδρομή.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Μαΐου, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε και γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα των πολωνικών αρχών, το οποίο βασίζεται σε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η μητέρα του 17χρονου κατέθεσε ως μάρτυρας, εκφράζοντας τον φόβο της για την ασφάλεια του παιδιού της και της οικογένειάς τους. «Από την 1η Μαΐου δεχόμαστε απειλές από συγγενείς και φίλους του θύματος. Ο αδελφός και ο θείος της 16χρονης κρατούνται στη φυλακή και απειλούν ότι θα του φερθούν όπως του αξίζει. Η κοινωνία είναι ξεσηκωμένη εναντίον του, γίνονται διαδηλώσεις, υπάρχει μίσος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου δήλωσε αντίθετη στην έκδοσή του, τονίζοντας ότι ο νεαρός επιθυμεί να δικαστεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο φόβος για την ακεραιότητά του είναι έντονος, καθώς έχουν γίνει δεκάδες απειλές εις βάρος του και της οικογένειάς του μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι, βάσει του πολωνικού δικαίου, ο 17χρονος θα αντιμετωπιστεί ως ενήλικος και θα κρατηθεί σε φυλακή ανηλίκων κοντά στον τόπο κατοικίας του — στον ίδιο χώρο όπου κρατούνται και συγγενείς του θύματος.
«Φοβάμαι πολύ γιατί έμαθα τι γίνεται στις φυλακές. Ο θείος και ο αδελφός της (σ.σ. θανούσας) είναι και αυτοί στη φυλακή που θα μεταφερθώ και εγώ. Εδώ θα είναι καλύτερα γιατί εκεί υπάρχει μίσος. Αν γυρίσω στην Πολωνία θα δεχτώ επίθεση. Θέλω να μείνω στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.
Παρά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και τους φόβους της οικογένειας, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έκδοσή του. Πλέον, η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο για την παράδοση του ανηλίκου στις πολωνικές αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.