- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο ξένων αξιωματούχων που λογοκρίνουν την κυβέρνηση στα social media
Tι δήλωσε ο Ρούμπιο
Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο ξένων αξιωματούχων που λογοκρίνουν την κυβέρνηση στα social media
Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν απαγόρευση βίζας σε αλλοδαπούς υπηκόους που θεωρούν ότι ασκούν λογοκρισία σε Αμερικανούς, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος πρότεινε ότι η νέα πολιτική θα μπορούσε να στοχεύσει αξιωματούχους που ρυθμίζουν τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.
Ο Ρούμπιο δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα λογοκρισίας. Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας και η κυβέρνηση Τραμπ έχουν αμφισβητήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, κατηγορώντας τους για λογοκρισία των πλατφορμών κοινωνικών μέσων, αλλά η απαγόρευση της εισόδου αξιωματούχων στις ΗΠΑ φαίνεται να αποτελεί κλιμάκωση της ένταξης από την πλευρά της Ουάσινγκτον.
«Είναι εξίσου απαράδεκτο να απαιτούν ξένοι αξιωματούχοι από αμερικανικές τεχνολογικές πλατφόρμες να υιοθετήσουν πολιτικές παγκόσμιας διαμόρφωσης περιεχομένου ή να εμπλακούν σε δραστηριότητες λογοκρισίας που υπερβαίνουν την αρμοδιότητά τους και εκτείνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ρούμπιο.
Ορισμένοι ξένοι αξιωματούχοι έχουν προβεί σε «κατάφωρες πράξεις λογοκρισίας κατά αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας και αμερικανών πολιτών και κατοίκων, χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα να το πράξουν», δήλωσε ο Ρούμπιο.
Αμερικανικές εταιρείες κοινωνικών μέσων όπως η Facebook και η Instagram, μητρική εταιρεία της Meta έχουν δηλώσει ότι ο νόμος της ΕΕ για τον έλεγχο του περιεχομένου, ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ισοδυναμεί με λογοκρισία των πλατφορμών τους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ, ο οποίος διορίστηκε από τον Τραμπ, προειδοποίησε τον Μάρτιο ότι ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες περιορίζει υπερβολικά την ελευθερία της έκφρασης.
Αξιωματούχοι της ΕΕ υπερασπίστηκαν τον νόμο, ο οποίος αποσκοπεί να καταστήσει το διαδικτυακό περιβάλλον ασφαλέστερο και δικαιότερη, υποχρεώνοντας τους τεχνολογικούς γίγαντες να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της ρητορικής μίσους και του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.