- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι όροι του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Ρωσίας ζητά γραπτές εγγυήσεις για τον τερματισμό της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται ενοχλημένος από την άρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εμπλακεί άμεσα σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε ειρήνη με την Ουκρανία, αλλά μόνο υπό αυστηρούς όρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ουδετερότητα του Κιέβου, η γραπτή δέσμευση ότι δεν θα επεκταθεί περαιτέρω το ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, και η σταδιακή άρση ενός σημαντικού μέρους των κυρώσεων.
Όπως αποκαλύπτουν τρεις ρωσικές πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων στο πρακτορείο Reuters, ο Πούτιν φέρεται να επιμένει σε ρητές δεσμεύσεις από μεγάλες δυτικές δυνάμεις, ζητώντας να αποκλειστεί εγγράφως το ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Μόσχα επιδιώκει:
- Ουδετερότητα της Ουκρανίας
- Άρση κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας
- Διευθέτηση του θέματος των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη Δύση
- Θεσμικές εγγυήσεις για την προστασία των ρωσόφωνων στην Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά το τελευταίο διάστημα φέρεται ενοχλημένος από την άρνηση του Πούτιν να εμπλακεί άμεσα σε συνομιλίες. Την Τρίτη, μάλιστα, προειδοποίησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «παίζει με τη φωτιά» καθώς η Μόσχα εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία.
Οι δύο ηγέτες είχαν πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας άνω των δύο ωρών. Ο Πούτιν δήλωσε πως συμφώνησε να εργαστεί πάνω σε ένα υπόμνημα με την Ουκρανία, που θα καθορίζει το πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνίας και το χρονοδιάγραμμα κατάπαυσης του πυρός. Όμως, σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, η Μόσχα «εκπονεί ακόμα τη δική της εκδοχή» και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της.
Η Ουκρανία και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατηγορούν τη Μόσχα ότι σκόπιμα καθυστερεί, κερδίζοντας έδαφος στο πεδίο των συγκρούσεων. Ένας Ρώσος αξιωματούχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος να κάνει ειρήνη, αλλά όχι με κάθε τίμημα. Αν δεν μπορέσει να επιβάλει τους όρους του, θα δείξει με στρατιωτικές νίκες ότι η ειρήνη αύριο θα είναι ακόμα πιο επώδυνη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν ότι η δραστηριότητά του συνιστούσε σοβαρή παραβίαση επαγγελματικών κανόνων
Αμφότεροι οδηγούσαν μοτοσυκλέτες
Ο Τραμπ μιλά για άδικο πόλεμο και για τους Αμερικανούς φορολογούμενους – αντεπίθεση Ζελένσκι
Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση της Καμόρα στη Νάπολη - Μετέφεραν πτώματα με μάσκες οξυγόνου
Η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται να τον είχε συναντήσει ποτέ
Επειδή παρήγγειλε gummies κάνναβης...
Ακόμη κι αν οι κοινωνίες μας κερδίσουν αυτόν τον ψηφιακό πόλεμο στον οποίον βρίσκονται εδώ και 20 χρόνια χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται, πώς θα νιώσουμε για τη ζωή που (δεν) ζήσαμε;
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της οργανωσης
Θα εφαρμόζεται αρχικά σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά
Μέτε Φρεντέρικσεν: «Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας» - Σε κρίσιμη καμπή οι σχέσεις με τις ΗΠΑ
Κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Kλήθηκαν να πάρουν μαζί τους όσα μπορούσαν να μεταφέρουν
Τέλος εποχής για το στρατόπεδο Αλ Χολ, χωρίς σαφείς απαντήσεις για τη μεταφορά των οικογενειών
683.557.000 κυβικά μέτρα νερού ήταν τα απολήψιμα αποθέματα των ταμιευτήρων της ΕΥΔΑΠ στις 20 Φεβρουαρίου, σημαντικά αυξημένα μετά τις διαρκείς βροχές.
Η ανακοίνωση παραίτησης χωρίς καμία αναφορά στον Έπσταϊν
Η ποινή που του επιβλήθηκε
Οι ανησυχητικές λεπτομέρειες που έχουν θορυβήσει media και αρμόδιες αρχές
Τρίτος γύρος επαφών εν μέσω στρατιωτικής κινητοποίησης και τελεσιγράφων από τον Ντόναλντ Τραμπ
Η Αγγελική Στόγια στη μάχη των ενδιάμεσων εκλογών με το κόμμα των Εργατικών
Η δολοφονία Λαμπράκη και η γροθιά στη Χούντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.