- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα παρέμβαση Κλούνεϊ: Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Η νέα τοποθέτηση του ηθοποιού
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ παίρνει εκ νέου θέση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν. Το ξέρω. Εγώ και η Αμάλ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι η επιστροφή τους να γίνει πραγματικότητα», δηλώνει ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και αναδημοσιεύτηκε από την Daily Mail.
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ προχώρησε σε νέα δήλωση - παρέμβαση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν. Το μουσείο εξακολουθεί να επικαλείται τον Νόμο του 1963, ο οποίος απαγορεύει τη μόνιμη απομάκρυνση αντικειμένων από τις συλλογές του.
Ήδη από το 2014 ο ηθοποιός έχει πάρει δημόσια θέση για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η πρώτη δημόσια παρέμβασή του για το ζήτημα έγινε τον Φεβρουάριο του 2014, στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας του «The Monuments Men» στο Βερολίνο, η οποία πραγματεύεται την προσπάθεια των Συμμάχων να επαναπατρίσουν έργα τέχνης που είχαν λεηλατηθεί από τους Ναζί. Σε συνέντευξη Τύπου ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε δηλώσει ότι «η επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα είναι το σωστό». Μάλιστα, η συγκεκριμένη δήλωση του Κλούνεϊ προκάλεσε την οργή του τότε δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απάντησε ότι «κάποιος πρέπει επειγόντως να επιστρέψει στον Κλούνεϊ τα δικά του μάρμαρα», κατηγορώντας τον ότι «υποστηρίζει μια χιτλερική ατζέντα για τα πολιτιστικά κειμήλια του Λονδίνου».
Εξάλλου, ο Κλούνεϊ σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών, Τζάνετ Σάσμαν, είχε σημειώσει ότι: «υπάρχουν πολλά ιστορικά αντικείμενα που πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς τους κατόχους, αλλά κανένα δεν είναι πιο σημαντικό από τα Γλυπτά του Παρθενώνα».
George Clooney says he will 'keep pushing' to return Elgin Marbles to Greece
— Scottish Daily Mail (@MailOnlineScot) May 18, 2025
Visit https://t.co/YOyF9ABAgj https://t.co/PaiF1zTBQe
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εκδικηθούμε τον χαμό του πατέρα μου», λέει ο Μοτζτάμπα
Η Kauana Bilhar σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο το ταξίδι της επιστροφής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ
315 θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη
«Τις κάνω κάθε έξι μήνες, είναι απολύτως τέλειες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η ανάρτηση του βουλευτή από την Καλιφόρνια, Ρο Κάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Νορβηγό πρωθυπουργό να του μεταφέρει χαιρετισμούς
Οργή του προέδρου των ΗΠΑ για δημοσίευμα της εφημερίδας
Ακόμη 12 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για διάφορους τραυματισμούς
Οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως η δολοφονία σχετίζεται με τρομοκρατία ή είχε πολιτικά κίνητρα
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.