Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ χλευάζει τη Τζιλ Μπάιντεν μετά τη διάγνωση καρκίνου του συζύγου της

Ο Ντον Τζούνιορ ανέφερε λανθασμένα ότι ο καρκίνος του είναι στο στάδιο 5

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ χλευάζει τη Τζιλ Μπάιντεν μετά τη διάγνωση του συζύγου της με ιδιαίτερα επιθετικό καρκίνο του προστάτη
© EPA/CJ GUNTHER

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ χλευάζει τη Τζιλ Μπάιντεν για τον Τζο Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ επιτέθηκε στην οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, ενώ ο πρώην πρόεδρος μάχεται με μια «επιθετική» μορφή καρκίνου του προστάτη.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του γραφείου του Τζο, την Κυριακή 18 Μαΐου, ότι είχε διαγνωστεί με την ασθένεια την Παρασκευή 16 Μαΐου, ο Τραμπ Τζούνιορ δημοσίευσε ένα post στο X που φαινόταν να υπονοεί ότι οι πιο κοντινοί του είτε είχαν παραβλέψει είτε είχαν κρύψει την ασθένειά του.

«Αυτό που θέλω να μάθω είναι πώς η Δρ Τζιλ Μπάιντεν δεν διέγνωσε μεταστατικό καρκίνο στο στάδιο 5 ή μήπως πρόκειται για άλλη μια συγκάλυψη;» έγραψε ο 47χρονος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Όταν ένας χρήστης σχολίασε την ανάρτησή του, «Αυτή είναι μια προσπάθεια να συγκαλυφθεί το γεγονός ότι ο Τζο διοικούσε τη χώρα ως φυτό», ο Ντον Τζούνιορ απάντησε: «Χωρίς αμφιβολία».

Ο Ντον Τζούνιορ ανέφερε λανθασμένα ότι ο καρκίνος του είναι στο στάδιο 5. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ο Τζο έχει διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη στο στάδιο 4, ο οποίος έχει εξαπλωθεί στα οστά του.

Ο Ντον Τζούνιορ επιβεβαίωσε τη συνωμοσιολογική του θεωρία τη Δευτέρα 19 Μαΐου, σε ένα μακρύτερο μήνυμα που δημοσίευσε στο X, στο οποίο επέκρινε επίσης τις διανοητικές ικανότητες του πρώην προέδρου.

«Ο Τζο λέει ότι είχε καρκίνο πριν από 2 χρόνια και όλοι είπαν ότι ήταν γκάφα. Όταν ήταν σαφές ότι είχε άνοια, όλοι έλεγαν ότι ήταν διαυγής. Τώρα που δεν είναι πλέον χρήσιμος, όλοι είναι σοκαρισμένοι που δεν το πρόσεξαν», έγραψε. «Όλοι συμμετείχαν στην συγκάλυψη! Ποιος διοικούσε τη χώρα; Χρειαζόμαστε λογοδοσία!»

Ο πρόεδρος Τραμπ μοιράστηκε επίσης μια δήλωση μετά τη διάγνωση του καρκίνου του Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας τις ευχές του για την οικογένεια Μπάιντεν στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Truth Social.

«Η Μελάνια και εγώ λυπούμαστε για την πρόσφατη διάγνωση του Τζο Μπάιντεν», έγραψε ο πρόεδρος. «Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη Τζιλ και την οικογένεια και ευχόμαστε στον Τζο γρήγορη και επιτυχή ανάρρωση».

Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αμφισβήτησαν συχνά την ψυχική υγεία του Τζο Μπάιντεν, παρουσιάζοντάς τον ως αδύναμο και ανίκανο να ανταποκριθεί στις ευθύνες του.

Λίγες μέρες μετά τη διάγνωση, ο Μπάιντεν δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη Τζιλ Μπάιιντεν στο X και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του.

«Ο καρκίνος μας αγγίζει όλους. Όπως πολλοί από εσάς, η Τζιλ και εγώ έχουμε μάθει ότι είμαστε πιο δυνατοί στα σημεία που μας έχουν σπάσει. Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε με την αγάπη και την υποστήριξή σας», έγραψε στις 19 Μαΐου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.