- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Όσο η Μόσχα συνεχίζει να αρνείται μια άνευ όρων κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία
Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μακρόν επανέλαβε ότι η ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα είναι κάτι το «απαράδεκτο»
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή (16/5) ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να προετοιμάζουν τις κυρώσεις που θα επιβάλουν στη Ρωσία «σε συντονισμό» με τις ΗΠΑ, εφόσον η Μόσχα συνεχίσει να αρνείται μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
«Αυτό που παραμένει επίκαιρο (…) η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που έχει γίνει, είναι αυτή μιας άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός» είπε ο Μακρόν σχολιάζοντας, από τα Τίρανα όπου βρίσκεται, τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν στην Κωνσταντινούπολη οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μακρόν επανέλαβε ότι η ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα είναι κάτι το «απαράδεκτο». Όπως είπε, ελπίζει να συζητήσει σύντομα το θέμα αυτό με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε επίσης για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Ρουμανία και εξέφρασε φόβους ότι η νίκη του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστή Τζόρτζε Σιμιόν θα έχει «αρνητικές συνέπειες» για τη γειτονική Μολδαβία.
«Εάν εκλεγεί ο φιλορώσος και αντιευρωπαίος υποψήφιος (…) οι συνέπειες για τη Μολδαβία θα είναι φυσικά εξαιρετικά καταστροφικές» είπε στους δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.