- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κιρ Στάρμερ: Λονδίνο και Σκόπια κατέληξαν σε συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Η συμφωνία προβλέπει βρετανικές επενδύσεις ύψους 6 δισεκ. ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία
Βρετανία και Βόρεια Μακεδονία κατέληξαν σε συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Οι πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Μακεδονίας, Κιρ Στάρμερ και Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατέληξαν σε συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα Τίρανα.
«Έχουμε μια ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Το γεγονός ότι καταλήξαμε σε αυτήν τη συμφωνία έχει μεγάλη σημασία και δείχνει ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά ζητήματα μαζί. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνάντηση και τη συμφωνία και νομίζω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ.
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει βρετανικές επενδύσεις ύψους 6 δισεκ. ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία, κυρίως για την κατασκευή έργων υποδομής.
«Με αυτήν τη διακυβερνητική συμφωνία, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διμερή συνεργασία, θα ενισχύσουμε τους δεσμούς μας και θα μοιραστούμε την εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτό το μέρος της ΕΕ, καθώς πιστεύω ότι τα Βαλκάνια είναι ένα μέρος που προσφέρει ευκαιρίες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.
Οι πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκαν σήμερα στα Τίρανα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε χθες από τα Τίρανα ότι η χώρα του ξεκίνησε συνομιλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών για την εγκατάσταση «κέντρων επιστροφής» μεταναστών, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο έχουν απορριφθεί στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Τhe Times» και «Telegraph», η προσοχή της Βρετανίας για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων κράτησης μεταναστών στρέφεται κυρίως προς τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Βόρεια Μακεδονία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητά η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Μεγάλες σειρές πυραύλων και drones Shahed
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.