Γκάρι Λίνεκερ: «Αντισημιτική» ανάρτηση στο Instagram και αντιδράσεις για το BBC
Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είναι εδώ και χρόνια παρουσιαστής
Γκάρι Λίνεκερ: «Αντισημιτική» ανάρτηση στο Instagram και αντιδράσεις για το BBC
Η BBC αντιμετωπίζει εκκλήσεις να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ από τα καθήκοντά του ως παρουσιαστής του FA Cup και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την ανάρτηση ενός προ-παλαιστινιακού μηνύματος με ένα emoji με αντισημιτικές συνειρμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μήνυμα δημοσιεύτηκε αρχικά από τον λογαριασμό Palestine Lobby και μοιράστηκε από τον λογαριασμό Instagram του Γκάρι Λίνεκερ παρουσιαστή του Match of the Day με τους 1,2 εκατομμύρια ακόλουθούς του, πριν διαγραφεί λίγο αργότερα.
Η ανάρτηση περιλάμβανε ένα emoji με την εικόνα ενός αρουραίου κάτω από τον τίτλο «Ο σιωνισμός εξηγείται σε λιγότερο από 2 λεπτά».
Ένας εκπρόσωπος του Λίνκερ δήλωσε: «Η ανάρτηση έχει διαγραφεί». Εβραϊκές ομάδες και υπάλληλοι της BBC ζήτησαν την απόλυση του 64χρονου παρουσιαστή από το ρόλο του ως παρουσιαστή της κάλυψης του τελικού του FA Cup και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στη Βόρεια Αμερική.
Τον Νοέμβριο, η BBC ανακοίνωσε ότι ο Λίνκερ θα αποχωρούσε από τα καθήκοντά του ως παρουσιαστής μετά το τουρνουά, έχοντας του καταβάλει 1,4 εκατομμύρια λίρες πέρυσι.
Ένας εσωτερικός συνεργάτης της BBC δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκαν» από τη χρήση του emoji με τον αρουραίο από έναν από τους πιο γνωστούς συναδέλφους τους, το οποίο, όπως ισχυρίστηκαν, παραβίαζε την πολιτική της τηλεοπτικής εταιρείας κατά του ρατσισμού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εβραϊκές ομάδες έχουν αναστατωθεί από τη δραστηριότητα του Λίνκερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το 2023, μοιράστηκε μια δήλωση με την οποία ζητούσε να απαγορευτεί η συμμετοχή του Ισραήλ σε αθλητικές εκδηλώσεις, πριν διαγράψει την ανάρτηση.
Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων δήλωσε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας επέτρεψε στον Λίνκερ να συμπεριφέρεται ανάρμοστα για πάρα πολύ καιρό, προσθέτοντας: «Το BBC πρέπει να του ζητήσει να φύγει τώρα, αντί να του επιτρέπει να θέτει τους δικούς του όρους».
Σε συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο μήνα στο BBC με τον συν-παρουσιαστή της εκπομπής Today, ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να εκφράζει την άποψή του για θέματα όπως η Γάζα. «Λυπάμαι. Είναι πιο σημαντικό από το BBC. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι η μαζική δολοφονία χιλιάδων παιδιών, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να έχουμε μια άποψη», δήλωσε ο Λίνεκερ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.