- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η 18χρονη κόρη της Μάγκι Τζίλενχαλ και του Πίτερ Σάρσγκααρντ συνελήφθη σε διαδήλωση για την Παλαιστίνη
Η Ραμόνα, πρωτοετής φοιτήτρια στο Κολούμπια, συμμετείχε την Τετάρτη σε διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ
Η 18χρονη Ραμόνα Σάρσγκααρντ, κόρη της Μάγκι Τζίλενχαλ και του Πίτερ Σάρσγκααρντ, είναι ανάμεσα στους φοιτητές που συνελήφθησαν στο πανεπιστήμιο Columbia
Η 18χρονη κόρη των ηθοποιών Μάγκι Τζίλενχαλ και Πίτερ Σαρσγκάρντ ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις της προηγούμενης Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.
Η σύλληψη της Ραμόνα Σαρσγκάρντ, μαζί με δεκάδες άλλους, έγινε αφού φοιτητές και ακτιβιστές κατέλαβαν για αρκετές ώρες μέρος του κεντρικού κτιρίου της βιβλιοθήκης Μπάτλερ στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας.
Οι φοιτητές, μετονομάζοντας τον χώρο σε «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Μπασέλ αλ-Αράτζ», ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε «Απεργία για τη Γάζα», ενώ άλλοι μοίραζαν φυλλάδια καλώντας το πανεπιστήμιο να αποσυρθεί από κεφάλαια και επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον πόλεμο του Ισραήλ. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φοιτητές να στέκονται αγκαλιασμένοι και να φωνάζουν συνθήματα: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο τις αλυσίδες μας».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σε απάντηση, οι αξιωματούχοι του πανεπιστημίου κάλεσαν την αστυνομία, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να συλληφθούν. Σε δήλωσή της την Τετάρτη, η αναπληρώτρια πρόεδρος του πανεπιστημίου, Κλερ Σίπμαν, ανέφερε: «Οι διαταραχές στις ακαδημαϊκές μας δραστηριότητες δεν θα γίνονται ανεκτές και αποτελούν παραβίαση των κανονισμών και πολιτικών μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαράδεκτο την περίοδο που οι φοιτητές μας μελετούν και προετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις».
Την ίδια ώρα, σε ξεχωριστή δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φοιτητές ακτιβιστές ανέφεραν: «Αντιμετωπίζουμε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικοποιημένες αστυνομικές δυνάμεις στον κόσμο. Εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι δημόσιας ασφάλειας μας έχουν πνίξει και μας έχουν χτυπήσει, αλλά δεν λυγίσαμε… Δεν θα γίνουμε άχρηστοι διανοούμενοι. Η Παλαιστίνη είναι η πυξίδα μας και στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στη βίαιη καταστολή».
Μετά τις διαδηλώσεις, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το αδελφό του ίδρυμα, το Κολλέγιο Μπάρναρντ, επέβαλαν προσωρινές αναστολές σε τέσσερις φοιτητές-δημοσιογράφους που κάλυψαν τις κινητοποιήσεις στη βιβλιοθήκη για λογαριασμό του Columbia Spectator και του ραδιοφωνικού σταθμού WKCR. Σύμφωνα με το Columbia Spectator, οι φοιτητές δήλωσαν την ιδιότητά τους ως δημοσιογράφοι στους υπεύθυνους δημόσιας ασφάλειας.
Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, οι φοιτητές έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα το απόγευμα της Πέμπτης με κοινοποίηση της προσωρινής τους αναστολής από τον διαχειριστή κανονισμών, Γκρέγκορι Γουάβρο, και την κοσμήτορα του Μπάρναρντ, Λέσλι Γκρίνατζ. Στο email του προς έναν από τους φοιτητές-δημοσιογράφους, ο Γουάβρο ανέφερε ότι ενδέχεται να «συμμετείχε σε διαμαρτυρία που προκάλεσε διαταραχή στον χώρο της Βιβλιοθήκης Μπάτλερ».
Η Γκρίνατζ έγραψε στους άλλους τρεις φοιτητές-δημοσιογράφους ότι οι «φερόμενες ενέργειές τους στη Βιβλιοθήκη Μπάτλερ συνιστούν συνεχή απειλή για διατάραξη ή παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας τόσο του Μπάρναρντ όσο και του Κολούμπια».
Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ήρε την προσωρινή αναστολή ενός από τους φοιτητές-δημοσιογράφους περίπου πέντε ώρες μετά την αρχική ειδοποίηση, σύμφωνα με το Columbia Spectator. Περίπου στις 9 το πρωί της Παρασκευής, το Κολλέγιο Μπάρναρντ ήρε τις αναστολές και των τριών υπόλοιπων φοιτητών-δημοσιογράφων.
Τους τελευταίους μήνες, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν συλλάβει πολλούς φοιτητές λόγω της αντιπολεμικής τους δράσης, συμπεριλαμβανομένου του Μόχσεν Μαντάουι, φοιτητή του Κολούμπια και κατόχου πράσινης κάρτας, ο οποίος αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος. Μεταξύ των άλλων κρατουμένων είναι και ο Μαχμούντ Χαλίλ, απόφοιτος του Κολούμπια, που παραμένει υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Λουιζιάνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.