- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Αναστέλλεται για την AfD ο χαρακτηρισμός εξτρεμιστική οργάνωση
Αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου
Σε ανακοίνωσή της, η γερμανική Υπηρεσία BfV διευκρινίζει ότι δεν θα περιγράφει πλέον δημοσίως την AfD ως «εξακριβωμένα ακροδεξιά»
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV) «παγώνει» με δική της απόφαση όλες τις δημόσιες και μη ενέργειες οι οποίες σχετίζονται με την πρόσφατη ταξινόμηση της Εναλλακτικής για την Γερμανία ως «εξακριβωμένα ακροδεξιάς» οργάνωσης, μέχρις ότου αποφανθεί το δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει η AfD εναντίον της Υπηρεσίας.
Σε ανακοίνωσή της, η γερμανική Υπηρεσία BfV διευκρινίζει ότι δεν θα περιγράφει πλέον δημοσίως την AfD ως «εξακριβωμένα ακροδεξιά» και ενημέρωσε σχετικώς και το Διοικητικό Δικαστήριο που έχει αναλάβει την υπόθεση.
«Από σεβασμό προς το δικαστήριο και λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος δεν επιθυμεί να σχολιάζει το ζήτημα δημοσίως», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Από την ιστοσελίδα μάλιστα της BfV έχει ήδη αφαιρεθεί και το αρχικό δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ενώ «παγώνουν» και οποιεσδήποτε ενέργειες συνδέονται με τη νέα ταξινόμηση της AfD, όπως η παρακολούθηση της δράσης της.
Σε ισχύ παραμένει η εξουσιοδότηση για ενέργειες οι οποίες συνδέονται με την προηγούμενη κατηγοριοποίηση του κόμματος ως «ύποπτης περίπτωσης δεξιού εξτρεμισμού», αλλά η BfV θα περιμένει τώρα να αποφασίσει το δικαστήριο, εάν η 1.108 σελίδων έκθεσή της για την AfD παρέχει επαρκή στοιχεία για τη νέα ταξινόμηση του κόμματος.
Η BfV έχει κατά το παρελθόν ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο: Όταν π.χ. το 2021 η AfD κατέθεσε αγωγή κατά της ταξινόμησής της ως «ύποπτης υπόθεσης δεξιού εξτρεμισμού», η οποία απορρίφθηκε, αλλά και το 2023, όταν ταξινομήθηκε ως «εξακριβωμένα ακροδεξιά» η οργάνωση νεολαίας της AfD.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Επίθεση σε Κομ και Τεχεράνη ενώ συνεδρίαζε το σώμα για τον νέο ανώτατο ηγέτη
Η χρήση του συστήματος Claude της Anthropic από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί νέα φάση πολέμου
Άσκηση ετοιμότητας εντός των Βρετανικών Βάσεων
Αμετακίνητη η στάση του Αμερικανού προέδρου - Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παίρνει σοβαρές διαστάσεις
Ο Κιρ Στάρμερ τονίζει πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν χρησιμοποιούν τη βάση στο Ακρωτήρι
Διχασμοί, πιέσεις, προτεραιότητες και γεωπολιτικά διλήμματα
Ανάλυση των Financial Times αποκαλύπτει τη στρατηγική της Τεχεράνης για μεταφορά του πολέμου εκτός συνόρων
Παρά τη μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2025, ο Οργανισμός της ΕΕ για το Άσυλο προειδοποιεί για ροές άνευ προηγουμένου
Νέα ερωτήματα για την υγεία του 79χρονου προέδρου των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.