- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν ξέρω»: Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ στην ερώτηση αν πρέπει να τηρεί το αμερικανικό Σύνταγμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να τηρεί το αμερικανικό Σύνταγμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να τηρεί το αμερικανικό Σύνταγμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να τηρεί το αμερικανικό Σύνταγμα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος παράλληλα είπε ότι δεν «επιδιώκει» μια τρίτη θητεία στον Λευκό Οίκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC, που μεταδόθηκε σήμερα.
Ερωτηθείς επίσης αν οι άνθρωποι στις ΗΠΑ πρέπει να έχουν δικαίωμα στην τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, δικαίωμα που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος απάντησε: «Δεν είμαι δικηγόρος. Δεν ξέρω».
«Έχω εξαιρετικούς δικηγόρους που εργάζονται για μένα και προφανώς θα ακολουθήσουν ό,τι έχει αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο», τόνισε, ωστόσο.
Ωστόσο, πολλές από τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου έχουν μπλοκαριστεί από την δικαιοσύνη. Ομοσπονδιακά δικαστήρια και εφετεία, καθώς και το Ανώτατο Δικαστήριο, έχουν μπλοκάρει προσωρινά τη καταφυγή της κυβέρνησης Τραμπ σε νόμο του 1798 περί «αλλοδαπών εχθρών» για την απέλαση παράτυπων μεταναστών, επιχειρηματολογώντας πως πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα ανθρώπων υπό απέλαση.
Αυτές οι δικαστικές αποφάσεις έχουν προκαλέσει την οργή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ο οποίος πιστεύει ότι «είναι αδύνατο να υπάρξουν δίκες για εκατομμύρια» μετανάστες.
Ο Τραμπ, ο οποίος έχει κάνει επανειλημμένες νύξεις για την πιθανότητα μιας τρίτης θητείας από τότε που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, φάνηκε να απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο - που απαγορεύεται από το Σύνταγμα.
«Δεν είναι κάτι που επιδιώκω να κάνω», είπε στη συνέντευξή του.
«Θέλω να έχω τέσσερα πολύ καλά χρόνια και μετά να αποχωρήσω δίνοντας την θέση σε κάποιον άλλο, ιδανικά έναν σπουδαίο Ρεπουμπλικάνο», πρόσθεσε ο Τραμπ, αναφέροντας τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ως πιθανούς διαδόχους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.