- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Διαμαρτυρία της Greenpeace στο γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στη Σκωτία
«Καιρός για αντίσταση», έγραψαν οι ακτιβιστές στην άμμο
Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους δύο μήνες που διαδηλωτές της Greenpeace στοχοθετούν το πολυτελές θέρετρο γκολφ
Οι παίκτες που έπαιζαν γκολφ στο γήπεδο Trump Turnberry στη Σκωτία σήμερα, το πιθανότερο να μην αντιλήφθηκαν τη διαμαρτυρία που οργάνωσε η Greenpeace κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην άμμο, λίγα μόλις εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, η οποία ήταν ορατή κυρίως από αέρος.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace είπε ότι οι ακτιβιστές της σκάλισαν το πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ στην αμμώδη παραλία μαζί με το μήνυμα «Καιρός για αντίσταση- μάχη κατά της κατάληψης της εξουσίας από τον δισεκατομμυριούχο».
Η ΜΚΟ έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από την προσωπογραφία που έφτιαξαν τα μέλη της, η οποία είχε μέγεθος περίπου το μισό ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, με αφορμή τις πρώτες 100 ημέρες της δεύτερης θητείας του Τραμπ, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και στήριξαν σχέδια για την ενίσχυση της βιομηχανίας άνθρακα και του πετρελαϊκού τομέα.
Για το Trump Turnberry, είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους δύο μήνες που διαδηλωτές στοχοθετούν το πολυτελές θέρετρο γκολφ, το οποίο βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σκωτίας.
Την 8η Μαρτίου, γκράφιτι υπέρ των Παλαιστινίων ήταν ζωγραφισμένα στους τοίχους του γηπέδου, ενώ το σύνθημα «Η Γάζα δεν πωλείται» είχε γραφτεί στο γκαζόν.
Η Greenpeace ανέφερε πως συνεργάστηκε με έναν καλλιτεχνικό οργανισμό για να σκαλίσουν το πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ στην άμμο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πορτρέτο σβήστηκε αργότερα από την παλίρροια.
«Κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του στην εξουσία, ο πρόεδρος Τραμπ εργάζεται ενεργά για να αποδομήσει και να αποδυναμώσει τις περιβαλλοντικές προστασίες και επιτίθεται σε εκείνους που δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τη φύση και το κλίμα που μοιραζόμαστε», δήλωσε σε μια ανακοίνωση η Αρίμπα Χάμιντ, εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace UK.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.