Κοσμος

Σκωτία: Απαγορεύει στον Ντόναλντ Τραμπ να έρθει για γκολφ

Η προειδοποίηση από την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παίζει γκολφ στη Σκωτία
Ο Ντόναλντ Τραμπ παίζει γκολφ στη Σκωτία © EPA

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύεται να ταξιδέψει στη Σκωτία για να παίξει γκολφ, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στον Ντόναλντ Τραμπ να μην ταξιδέψει στη Σκωτία για να παίξει γκολφ απηύθυνε η Νίκολα Στέρτζον.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας κάλεσε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο να μην επισκεφτεί την περιοχή, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται βάσει των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να επισκεφθεί τη Σκωτία τις τελευταίες ημέρες της θητείας του στον Λευκό Οίκο για να παίξει γκολφ.

Σύμφωνα με τη σκωτσέζικη εφημερίδα Sunday Post, το αεροδρόμιο του Πρέστγουικ ενημερώθηκε για την άφιξη του Boeing 757, το οποίο χρησιμοποιεί μερικές φορές ο Τραμπ, στις 19 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή την παραμονή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για «έντονη δραστηριότητα» αεροσκαφών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο αυτό, που βρίσκεται στη Σκωτία. Τα μαχητικά φαίνεται ότι έκαναν μια «αναγνωριστική» αποστολή στο Τραμπ Τέρνμπερι, το ένα από τα δύο γήπεδα γκολφ που διαθέτει ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας στη Σκωτία.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Πρέστγουικ ανέφερε πάντως στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν αναμένει κάποια επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο».

Πρωθυπουργός της Σκωτίας: Υπάρχει lockdown, δεν μπορεί να έρθει για γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, η Στέρτζον απάντησε ότι «δεν έχει ιδέα για τα σχέδια» του Τραμπ, αλλά «ελπίζει ότι το άμεσο σχέδιό του είναι να φύγει από τον Λευκό Οίκο». «Αλλά προς το παρόν δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να έρθει στη Σκωτία, εκτός από τα απολύτως αναγκαία ταξίδια», υπενθύμισε, επικαλούμενη το νέο σκληρό lockdown.

Και πρόσθεσε: «Ισχύει για αυτόν όπως και για οποιονδήποτε άλλον. Και το να έρθει κάποιος για να παίξει γκολφ, είναι ένας λόγος που εγώ δεν θα τον θεωρούσα απολύτως αναγκαίο».

Μέχρι τώρα έχουν διατυπωθεί πολλές εικασίες και φήμες για το τι θα κάνει ο Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου -την ημέρα που τον διαδέχεται ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, επαναλαμβάνοντας τα περί νοθείας.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021, την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν, αν δεν παραστεί στην τελετή στην Ουάσινγκτον θα σπάσει μια παράδοση σχεδόν ενός αιώνα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ