- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επιθέσεις σε φυλακές της Γαλλίας: Αστυνομική επιχείρηση με 22 συλλήψεις σε όλη τη χώρα
Έρευνα των αρχών για τυχόν σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα
Μολονότι ο τρόπος δράσης φέρει σε ορισμένες περιπτώσεις τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος, άλλες ενέργειες φέρνουν στο νου την άκρα αριστερά
Περισσότερες από 20 συλλήψεις έγιναν σήμερα σε όλη τη Γαλλία, στο πλαίσιο των επιθέσεων που έχουν διαπραχθεί από τις 13 Απριλίου εναντίον φυλακών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, έγινε γνωστό από πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του περιοδικού Paris-Match.
ALERTE - Plusieurs prisons sont attaquées dans toute la France ces dernières heures. Les prisons d'Aix-en-Provence, Marseille, Valence, Nîmes, Luynes, Villepinte, et Nanterre ont été victimes d'incendies de véhicules et de portes d'entrée et le centre pénitentiaire de Toulon a… pic.twitter.com/58otShnyBG
— Infos Françaises (@InfosFrancaises) April 15, 2025
Στο στάδιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί 22 συλλήψεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας (PNAT).
Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στην περιφέρεια του Παρισιού, στη Μασσαλία (νοτιοανατολικά), τη Λιόν (κεντροανατολικά) και το Μπορντό (νοτιοδυτικά) διευκρινίσθηκε από την πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.
Διεξάγονται επίσης έρευνες, σύμφωνα με την PNAT, η οποία έχει καταγράψει γύρω στις 15 επιθέσεις σε φυλακές από τις 13 ως τις 21 Απριλίου.
«Ευχαριστώ τους δικαστικούς και τις δυνάμεις της τάξης που προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη σύλληψη υπόπτων ως δραστών επιθέσεων εναντίον των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των φυλακών της χώρας μας», έγραψε στο X ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταγιό συνεχάρη επίσης «θερμά» τους δικαστικούς και τους ερευνητές, χαιρετίζοντας τη «μεγάλη αποφασιστικότητά» τους και το «μεγάλο επαγγελματισμό» τους που «επέτρεψαν να υπάρξουν αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο».
Εδώ και 15 ημέρες, μια οργάνωση «Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων των Γάλλων Φυλακισμένων», τα αρχικά της οποίας, DDPF, βρέθηκαν κοντά στις φυλακές που στοχοθετήθηκαν, δημοσιοποιώντας βίντεο και απειλές στο Telegram.
Μολονότι ο τρόπος δράσης φέρει σε ορισμένες περιπτώσεις τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος, άλλες ενέργειες φέρνουν στο νου την άκρα αριστερά, είχε δηλώσει αστυνομική πηγή, σύμφωνα με την οποία ορισμένοι μαχητικοί ακροαριστεροί φαίνεται πως είχαν συμμετάσχει στην αρχική εκστρατεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.