Ινδία: Πέντε τουρίστες νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Κασμίρ
Η πιο φονική επίθεση στην περιοχή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο
Πέντε νεκροί από επίθεση ενόπλων σε ομάδα τουριστών στο ινδικό Κασμίρ
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον μιας ομάδας τουριστών στο ινδικό Κασμίρ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσαν πολιτικά στελέχη κομμάτων και μια πηγή της αστυνομίας.
«Καταδικάζω έντονα αυτή την άνανδρη επίθεση σε τουρίστες στο Παχαλγκάμ, η οποία άφησε πέντε νεκρούς και πολλούς άλλους τραυματίες», δήλωσε ο Μεχμπούμπα Μούφτι, πρώην τοπικός σύμβουλος και αρχηγός ενός κόμματος της αντιπολίτευσης της Ινδίας.
«Αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες στόχευσαν αθώους, άοπλους τουρίστες που είχαν έρθει για να επισκεφθούν το Κασμίρ», δήλωσε σε ινδικά μέσα ενημέρωσης ο Ραβίντερ Ράινα, μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Μια αστυνομική πηγή στο Reuters έκανε επίσης λόγο για τουλάχιστον πέντε τουρίστες νεκρούς και οκτώ τραυματίες από φερόμενη επίθεση ενόπλων από ομάδες μαχητών. Η πηγή δήλωσε ότι πρόκειται για την πιο φονική τέτοια επίθεση στην περιοχή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.
Το Παχαλγκάμ είναι ένας δημοφιλής προορισμός σε μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους. Η τοποθεσία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, καθώς η βία των μαχητών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Περίπου 3,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το Κασμίρ το 2024, στην πλειονότητά τους Ινδοί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Μια αυτονομιστική εξέγερση ανταρτών μαίνεται από το 1989 στο ινδικό Κασμίρ. Οι αντάρτες απαιτούν ανεξαρτησία ή ένωση με το Πακιστάν, το οποίο ελέγχει ένα μικρότερο τμήμα της περιοχής του Κασμίρ και, όπως η Ινδία, διεκδικεί την περιοχή στο σύνολό της.
Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι υποστηρίζει ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κοιλάδα της Σριναγκάρ, κάτι το οποίο το Πακιστάν εξακολουθεί να διαψεύδει.
Οι μάχες υποχώρησαν από το 2019, όταν η κυβέρνηση Μόντι επέβαλε άμεσο έλεγχο της περιοχής από το Νέο Δελχί μετά την ανάκληση του ειδικού καθεστώτος αυτονομίας του Κασμίρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.