- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκινά την είσπραξη των απλήρωτων φοιτητικών δανείων
Μέσω email η ειδοποίηση
Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκινά την είσπραξη των απλήρωτων φοιτητικών δανείων - Μέσω email η ειδοποίηση
Έπειτα από ανάπαυλα πολλών ετών, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα να εισπράττει τα απλήρωτα φοιτητικά χρέη, ακόμη και μέσω κατάσχεσης μισθών. Το μέτρο αφορά περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν αποπληρώνουν τα φοιτητικά τους χρέη και τέσσερα επιπλέον εκατομμύρια με μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας
Το 2020, κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε σταματήσει την είσπραξη του κολοσσιαίου φοιτητικού χρέους που επιβαρύνει πολλά νοικοκυριά στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την υποστήριξη των Αμερικανών καταναλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.
Η ανάπαυλα αυτή παρατάθηκε στη συνέχεια από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προσπάθησε επανειλημμένως να διαγράψει μεγάλο μέρος του φοιτητικού χρέους. Ομως το 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, η υπερσυντηρητική σύνθεση του οποίου διαμορφώθηκε επί της προηγούμενης προεδρικής θητείας Τραμπ, απέρριψε μέρος των ανακουφιστικών αυτών μέτρων.
Η υπουργός Παιδείας Λίντα ΜακΜάον δικαιολόγησε την επανέναρξη της είσπραξης των φοιτητικών χρεών λέγοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη συνταγματική εξουσία να διαγράψει το χρέος» και κατήγγειλε τις «ανεύθυνες πολιτικές» της κυβέρνησης Μπάιντεν.
Με επίσημη ειδοποίηση μέσω email
Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν επίσημη ειδοποίηση μέσω email εντός δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζοντας ότι οι κατασχέσεις μισθών θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.
Η είσπραξη θα γίνεται και μέσω παρακράτησης ορισμένων κοινωνικών επιδομάτων και φορολογικών επιστροφών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επικρίθηκε με σφοδρότητα από το Student Borrower Protection Center, οργανισμό που εκπροσωπεί και υπερασπίζεται άτομα που έχουν λάβει φοιτητικά δάνεια. Το μέτρο είναι βάναυσο και θα βυθίσει οικογένειες εργαζομένων σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό χάος, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πανεπιστημιακές σπουδές μπορεί να κοστίζουν από 10.000 έως 70.000 δολάρια ετησίως, αφήνοντας τους πτυχιούχους με ένα ισοπεδωτικό χρέος καθώς ξεκινούν την επαγγελματική τους ζωή. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, 42,7 εκατομμύρια άτομα οφείλουν 1.600 δισεκατομμύρια δολάρια σε φοιτητικά δάνεια.
Σύμφωνα με το Pew Research Center, ο ένας στους τέσσερις αμερικανικούς ενήλικες κάτω των 40 ετών είχε το 2023 οφειλή 20.000 έως 25.000 δολαρίων κατά μέσον όρο για την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεπεράστηκε το περσινό σύνολο - Ανησυχητικός απολογισμός
Κοινό μήνυμα στήριξης στη διεύρυνση της ΕΕ, έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις και τη γεωπολιτική σταθερότητα μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου
Το μουσείο υποδέχεται καθημερινά περίπου 30.000 επισκέπτες
Πατέρας δύο παιδιών και ιδιοκτήτης καταστήματος φρούτων
Η οικογένεια της ακτιβίστριας καταγγέλλει άγρια χτυπήματα
Απαγόρευσε τη δραστηριότητά του εντός της χώρας
Πώς τα φιλοευρωπαϊκά memes και η νεανική διαδικτυακή προπαγάνδα αναδιαμορφώνουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η χρόνια μάχη του με τις εξαρτήσεις
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το μαγευτικό θέαμα
Μια «πλούσια» χώρα με φτωχούς κατοίκους
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών
Μέσα σε λίγα λεπτά, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
35 χρόνια μετά το τέλος της δικατορίας του Πινοσέτ
Ελεύθερος ο άνδρας που είχε προσαχθεί ως ύποπτος
Ο 50χρονος δράστης της επίθεσης στην παραλία
Τι οφείλουμε στη νέα γενιά
Η πρώτη γυναίκα «C» της MI6 για υβριδικό πόλεμο και παγκόσμια αστάθεια
Θρήνος στην Αυστραλία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκή γιορτή
Βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στο σπίτι τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.