- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί εκ νέου το Χάρβαρντ...με τα φορολογικά πλεονεκτήματά του
Aντίθετα από το Columbia το πανεπιστήμιο δεν συμμορφώνεται με τις αξιώσεις του
Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί εκ νέου το Χάρβαρντ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να αφαιρέσει από το Χάρβαρντ τα σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματά του, την επομένη της άρνησης του υψηλού κύρους πανεπιστημίου να συμμορφωθεί στις αξιώσεις του.
«Ίσως το Χάρβαρντ να πρέπει να χάσει το καθεστώς της φορολογικής εξαίρεσης και να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα, εάν συνεχίσει να υπερασπίζεται την πολιτική, ιδεολογική και εμπνευσμένη από/ή που υποστηρίζει την τρομοκρατία "τρέλα" του», έγραψε ο Τραμπ στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
Το υπουργείο Παιδείας «πάγωσε» ήδη από χθες πολυετείς ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το ίδρυμα.
Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, που βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, διαθέτει μια τεράστια περιουσία άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επωφελείται από μια απαλλαγή από τις ομοσπονδιακές φορολογικές αρχές όπως και από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.
Το Χάρβαρντ, όπως άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια, υπήρξε θέατρο φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα και βρέθηκε στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου μετά την επιστροφή στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Ρεπουμπλικανός κατηγορεί το Χάρβαρντ και άλλα ιδρύματα ότι επιτρέπουν την ευημερία του αντισημιτισμού στους χώρους τους και η κυβέρνησή του τους ζήτησε να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων έναν «έλεγχο» των απόψεων των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδάλλως το ομοσπονδιακό κράτος θα διακόψει τις επιχορηγήσεις.
Το Χάρβαρντ, αντίθετα από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις αξιώσεις αυτές.
Σε μια επιστολή προς τους φοιτητές και τους καθηγητές, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Άλαν Γκάρμπερ διαβεβαίωσε χθες ότι το Χάρβαρντ δεν θα εγκαταλείψει «την ανεξαρτησία του, ούτε τα δικαιώματα που εγγυάται το Σύνταγμα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.