- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γάλλος ερευνητής που καταδικάστηκε από τη Ρωσία μεταφέρθηκε σε ποινική αποικία
Ο Λοράν Βιντινιέ καταδικάστηκε σε φυλάκιση για παραβίαση του νόμου περί «ξένων πρακτόρων»
Ρωσία: Ο Γάλλος ερευνητής Λοράν Βιντινιέ μεταφέρθηκε σε ποινική αποικία μετά την καταδίκη του ως «ξένου πράκτορα» - Ο πρόεδρος Μακρόν ζητά απελευθέρωσή του
Ένας Γάλλος ερευνητής, ο οποίος καταδικάστηκε από τις αρχές της Ρωσίας σε τρία χρόνια φυλάκισης σε μια υπόθεση που έχει καταγγελθεί από το Παρίσι, μεταφέρθηκε σε μεταβατική ποινική αποικία.
Ο Λοράν Βιντινιέ, ένας από τους δυτικούς πολίτες που έχουν φυλακιστεί από τη Ρωσία μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία, κρίθηκε ένοχος τον Οκτώβριο για παραβίαση του ρωσικού νόμου περί «ξένων πρακτόρων».
Ο Βιντινιέ εργάζεται για μια ελβετική ΜΚΟ διαμεσολάβησης σε συγκρούσεις και συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι, σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γαλλία αλλά και άλλες δυτικές χώρες, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με μήνυμα της οικογένειάς του προς το AFP, ο δικηγόρος του ενημέρωσε πως ο Βιντινιέ μεταφέρθηκε από τη Μόσχα στην Τούλα —περίπου 190 χλμ. νότια της ρωσικής πρωτεύουσας— σε μεταβατική ποινική αποικία.
Θα περάσει 15 ημέρες σε καραντίνα στη φυλακή και η οικογένειά του δεν γνωρίζει ακόμη πού θα μεταφερθεί στη συνέχεια. Οι μεταγωγές κρατουμένων στο εκτεταμένο σωφρονιστικό σύστημα της Ρωσίας μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες.
Ο Βιντινιέ, που μιλάει ρωσικά, είναι έμπειρος ερευνητής με ειδίκευση στη Ρωσία και τις μετασοβιετικές χώρες.
Κατά την απόρριψη της έφεσής του τον Φεβρουάριο, δήλωσε στο δικαστήριο ότι το έργο του πάντοτε προσπαθούσε να «παρουσιάσει τα ρωσικά συμφέροντα στις διεθνείς σχέσεις».
Η Γαλλία έχει απαιτήσει την άμεση απελευθέρωσή του, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αυθαίρετη». Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει επανειλημμένα καλέσει τη Ρωσία να τον απελευθερώσει.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.