- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα ανακοίνωσε η Κίνα - Πότε θα τεθούν σε ισχύ
Η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών
Η Κίνα ανακοίνωσε νέους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα - Πότε θα τεθούν σε ισχύ
Νέους δασμούς για τα αμερικανικά προϊόντα ανακοίνωσε σήμερα (11.4) η Κίνα.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η Κίνα αυξάνει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα από 84% στο 125%, αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο 12 Απριλίου 2025.
Ο Σι Τζινπίνγκ καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπράξουν για να αντισταθούν μαζί στον αμερικανικό εξαναγκασμό
Ο πρόεδρος της Κίνας καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπράξει με το Πεκίνο «για να αντισταθούν μαζί» στον εξαναγκασμό που δέχονται στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου με την Ουάσινγκτον του Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβουν τις διεθνείς ευθύνες τους, να προστατεύσουν μαζί την οικονομική παγκοσμιοποίηση και το διεθνές εμπορικό περιβάλλον και να αντισταθούν μαζί σε κάθε μονομερή εξαναγκασμό», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.
«Αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και των νόμιμων συμφερόντων μας, αλλά επίσης την προστασία της διεθνούς ισοτιμίας και δικαιοσύνης και την επιβολή του σεβασμού των διεθνών κανόνων και της διεθνούς τάξης», πρόσθεσε ο Σι. Ο Ισπανός πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Κινέζο ηγέτη ότι «η Ισπανία και η Ευρώπη έχουν σημαντικό έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου με την Κίνα το οποίο πρέπει να βοηθήσουμε να αποκατασταθεί». Αλλά, «δεν πρέπει να αφήσουμε τις εμπορικές εντάσεις να μπουν εμπόδιο στη δυναμική της ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ενωση», εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται αντιμέτωπες με την καταιγίδα που προκάλεσε ο αμερικανικός πόλεμος των δασμών που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ βυθίζοντας στην αβεβαιότητα και την αστάθεια τις αγορές.
Η Κίνα είναι βασικός στόχος του πολέμου του Ντόναλντ Τραμπ: ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι οι δασμοί που θα επιβαρύνουν τα κινεζικά προϊόντα θα φθάσουν τελικά στο ιλιγγιώδες επίπεδο του 145%.
Διαβάστε επίσης → ΗΠΑ εναντίον Κίνας σε ένα απόλυτο chicken game
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακόμη 12 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για διάφορους τραυματισμούς
Οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως η δολοφονία σχετίζεται με τρομοκρατία ή είχε πολιτικά κίνητρα
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
O Mάικλ Γουόρντ απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες
Η κρίση αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του στόχου της επίθεσης
Γιατί δεν βρίσκουν ποιο τρόφιμο το μεταδίδει
Τι αναφέρει η Βρετανίδα Κέλι Κλαρκ
Χιλιάδες εξαγριωμένοι στους δρόμους - Ανησυχία για την ασφάλεια των γυναικών
Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Πίτερ Μαγιάρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.