Μπέρνι Σάντερς: Δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται με τον Τραμπ πουλάνε την ψυχή τους
Για «απόλυτη δειλία» και προδοσία αρχών για το χρήμα κάνει λόγο ο Αμερικανός γερουσιαστής
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς κατηγορεί μεγάλα δικηγορικά γραφεία για «δειλία» επειδή υπέκυψαν στις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για οικονομικά οφέλη.
Ο ανεξάρτητος Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς καταφέρθηκε κατά κορυφαίων δικηγορικών γραφείων που συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι είχαν εκπροσωπήσει πολιτικούς του αντιπάλους.
Σε συνέντευξή του στο CBS News Sunday Morning, ο Μπέρνι Σάντερς χαρακτήρισε τη στάση τους ως «απόλυτη δειλία» και τόνισε ότι τα γραφεία αυτά ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα.
«Είναι δικηγορικά γραφεία δισεκατομμυρίων, και το μόνο που τους νοιάζει είναι το χρήμα. Πουλάνε την ψυχή τους για να βγάλουν λεφτά στην Ουάσιγκτον», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Τραμπ είχε εκδώσει διατάγματα που στόχευαν νομικούς αντιπάλους, προσπαθώντας να αφαιρέσει άδειες ασφαλείας, να αποκλείσει την πρόσβασή τους σε κρατικά κτίρια, ή να απαιτήσει από τους πελάτες τους να αποκαλύψουν τις σχέσεις τους με τα γραφεία.
Μπροστά σε αυτές τις πιέσεις, γνωστά δικηγορικά σχήματα όπως τα Willkie, Farr and Gallagher, Milbank LLP και Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom επέλεξαν να συμβιβαστούν, δεχόμενα να παρέχουν δωρεάν νομική εργασία για υποθέσεις που ενδιέφεραν τον Τραμπ, αποφεύγοντας παράλληλα φυλετικά κριτήρια στις προσλήψεις.
Αντίσταση και ανησυχία για την αμερικανική δημοκρατία
Ωστόσο, κάποια γραφεία όπως τα Perkins Coie, Jenner & Block και WilmerHale αντιστάθηκαν νομικά και πέτυχαν εντολές δικαστικής προστασίας απέναντι στα διατάγματα Τραμπ. Εκατοντάδες νομικοί και πρώην δικαστές συντάχθηκαν με την υπεράσπιση της Perkins Coie, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην αντίσταση κατά των προεδρικών πιέσεων.
Ο Σάντερς, απαντώντας σε ερώτηση για το τίμημα μιας τέτοιας υποχώρησης από πλευράς θεσμών, δήλωσε: «Είναι ανείπωτο». Πρόσθεσε επίσης ότι οι ενέργειες του Τραμπ, μόλις τρεις μήνες μέσα στη δεύτερη προεδρική του θητεία, έχουν μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «ψευδο-δημοκρατία».
Βέλη και εναντίον του Έλον Μασκ
Ο Σάντερς κατηγόρησε επιπλέον τον Έλον Μασκ, ο οποίος δώρισε πάνω από 270 εκατομμύρια δολάρια για την εκλογή Τραμπ, ότι τώρα έχει αναλάβει να μειώσει το μέγεθος και τη χρηματοδότηση πολλών κρατικών υπηρεσιών.
«Εσύ έχεις μία ψήφο, κι ο Έλον Μασκ μπορεί να ξοδέψει 270 εκατομμύρια για να εκλέξει τον Τραμπ. Αυτό σας μοιάζει για δημοκρατία;», κατέληξε ο Σάντερς.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.