- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νιλ Γιανγκ φοβάται ότι μπορεί να του απαγορεύσουν να επιστρέψει στις ΗΠΑ λόγω της κριτικής του στον Τραμπ
Παράλληλα θα περιοδεύσει στην Ευρώπη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο
Νιλ Γιανγκ: Μπορεί να του απαγορεύσουν να επιστρέψει στις ΗΠΑ λόγω της κριτικής του στον Τραμπ
Ο Νιλ Γιανγκ εξέφρασε ανησυχίες για αποκλεισμό του από τις ΗΠΑ μετά την ευρωπαϊκή του περιοδεία αργότερα φέτος, λόγω της κριτικής που ασκεί στον Ντόναλντ Τραμπ.
Στον ιστότοπό του, Neil Young Archives, ο Νιλ Γιανγκ –ο οποίος έχει διπλή, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα έγραψε για τους φόβους του μετά το πρόσφατο κύμα κρατήσεων και απελάσεων ανθρώπων κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ.
Τα περιστατικά φέρονται να οφείλονται σε ασαφή ή απροσδιόριστα ζητήματα βίζας, αλλά συχνά έχουν επηρεάσει άτομα που έχουν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ είτε δημόσια είτε σε μηνύματα στο τηλέφωνό τους που διαβάζουν οι αξιωματικοί μετανάστευσης.
«Όταν πάω να παίξω μουσική στην Ευρώπη, αν μιλήσω για τον Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να είμαι ένας από αυτούς που επιστρέφουν στην Αμερική και τους απαγορεύεται η είσοδος ή τους κλείνουν στη φυλακή και κοιμούνται σε τσιμεντένιο πάτωμα με μια αλουμινένια κουβέρτα» έγραψε ο Νιλ Γιανγκ.
«Αυτό συμβαίνει συνέχεια τώρα. Οι χώρες έχουν νέες συμβουλές για όσους επιστρέφουν στην Αμερική».
Ο Γιανγκ θα περιοδεύσει στην Ευρώπη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για τις πρώτες του συναυλίες στην ήπειρο μετά από έξι χρόνια. Στις ΗΠΑ θα επιστρέψει τον Αύγουστο.
«Αν επιστρέψω από την Ευρώπη και με αποκλείσουν, δεν θα μπορώ να εμφανιστώ στην περιοδεία μου στις ΗΠΑ, όλοι όσοι αγόρασαν εισιτήρια δεν θα μπορούν να έρθουν σε συναυλία μου» έγραψε. «Σωστά παιδιά. Εάν πείτε ο,τιδήποτε κακό για τον Τραμπ ή την κυβέρνησή του, μπορεί να σας απαγορεύσουν να εισέλθετε ξανά στις ΗΠΑ εάν είστε Καναδός. Αν έχετε διπλή υπηκοότητα όπως εγώ, ποιος ξέρει; Θα το μάθουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε.
Ο Νιλ Γιανγκ έχει μακρά ιστορία διαμαρτυριών κατά του Τραμπ. Το 2015, είπε ότι ο τότε υποψήφιος για την προεδρία «δεν είχε την εξουσιοδότηση» να χρησιμοποιήσει το τραγούδι του «Rockin’ In the Free World» κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας – και αργότερα υπέβαλε μήνυση για να εμποδίσει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει τη μουσική του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.