Κοσμος

Ένοχη η Λεπέν: Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια - Καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση

Η ποινή είναι άμεσα εκτελέσιμη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοχη η Λεπέν για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος - Απαγόρευση συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές
© EPA/MOHAMMED BADRA

Πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τη Μαρίν Λεπέν - Αποκλεισμός από τις προεδρικές εκλογές - Η ποινή είναι άμεσα εκτελέσιμη 

Απόφαση-ορόσημο στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, καθώς η ηγέτιδα της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, καταδικάστηκε σήμερα (31.03.2025) από δικαστήριο του Παρισιού για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Η απόφαση προβλέπει άμεση στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για 5 χρόνια, αποκλείοντάς την από τις επόμενες εκλογές.

Η καταδικαστική απόφαση για την Μαρίν Λε Πεν, ταράζει το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας. Όλοι οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένης της Λε Πεν, καταδικάστηκαν σε ποινή αποκλεισμού για άσκηση ή διεκδίκηση δημόσιου αξιώματος.

Tο δικαστήριο επέβαλε ποινή πενταετούς στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στην Λεπέν, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται από προεδρικές κάλπες του 2027. Παράλληλα της επέβαλε και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή και τα άλλα δύο σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, καθώς και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

LIVE: French far-right leader Marine Le Pen found guilty of misappropriating EU funds

Μάλιστα η ηγέτιδα της ακροδεξιάς έφυγε από το δικαστήριο πριν καν διαβαστεί πλήρως η πρόταση του δικαστή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τρεις ώρες ρεύμα, δέκα ώρες σκοτάδι»: Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία μιλά για τον πιο δύσκολο χειμώνα του πολέμου
«Τρεις ώρες ρεύμα, δέκα ώρες σκοτάδι»: Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία μιλά για τον πιο δύσκολο χειμώνα του πολέμου

Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY