- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κίεβο: Κάθε κίνηση ρωσικών πλοίων ανοιχτά της Ουκρανίας θα συνιστά παραβίαση της συμφωνίας
«Η κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα τέθηκε αμέσως σε ισχύ», δηλώνει ο Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα και τις ενεργειακές υποδομές τέθηκε αμέσως σε ισχύ
«Κάθε κίνηση ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοιχτά της Ουκρανίας θα συνιστά παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.
«Σε αυτήν την περίπτωση, η Ουκρανία θα διατηρήσει πλήρως το δικαίωμα να ασκήσει νόμιμη άμυνα» συμπλήρωσε στο δελτίο Τύπου.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ζήτησε επίσης να οργανωθούν «περαιτέρω τεχνικές διαβουλεύσεις» προκειμένου να διευθετηθούν οι «λεπτομέρειες» των συμφωνιών που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με τον οποίο το Κίεβο και η Μόσχα αποδέχθηκαν την αρχή μιας κατάπαυσης του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα.
«Για μια αποτελεσματική εφαρμογή των συμφωνιών, είναι σημαντικό να οργανωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα περαιτέρω διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές πλευρές της εφαρμογής, της παρακολούθησης και του ελέγχου των συμφωνιών», δήλωσε ο Ουμέροφ.
Ζελένσκι: Η κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα τέθηκε αμέσως σε ισχύ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα και τις ενεργειακές υποδομές τέθηκε αμέσως σε ισχύ και ότι πρόκειται να ζητήσει περισσότερα όπλα και κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ εάν η Μόσχα αθετήσει τη συμφωνία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν νωρίτερα σήμερα (25/3) ότι είχαν συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες με το Κίεβο και τη Μόσχα για τη διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και την εφαρμογή απαγόρευσης χτυπημάτων κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων στις δύο χώρες.
«Εάν οι Ρώσοι το παραβιάσουν αυτό, τότε έχω μια άμεση ερώτηση προς τον πρόεδρο Τραμπ. Αν παραβιάσουν (σ.σ. εκεχειρία), εδώ είναι τα στοιχεία – ζητάμε κυρώσεις, ζητάμε όπλα κ.λ.π.», δήλωσε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Διευρύνεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.