- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Ρούμπιο για 25η Μαρτίου: Οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες


Ρούμπιο για 25η Μαρτίου: Οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα μοιράζονται μια δημοκρατική και πνευματική κληρονομιά που ενισχύει τη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο στο συγχαρητήριο μήνυμα του για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάνει αναφορά στην ισχυρή οικονομική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Στο σημείο αυτό, ο Μάρκο Ρούμπιο χαιρετίζει τις αμυντικές δαπάνες που καταβάλει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της, λέγοντας ότι ενισχύουν τη συλλογική άμυνα και αποτρέπουν τις απειλές στην κοινή ασφάλεια.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νέα συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η χώρα μας συμμετέχει ως μη μόνιμο μέλος. Όπως σημείωσε, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα εργάζονται από κοινού για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο κ. Ρούμπιο υπογράμμισε και τους πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. «Το θεμέλιο των στενών δεσμών μας είναι οι ισχυροί πολιτιστικοί και οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών μας, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ελληνικής κοινότητας της διασποράς», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, εξέφρασε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η παράνομη μετανάστευση αλλά και στη προώθηση μιας σταθερής και ευημερούσας Ανατολικής Μεσόγειου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος
Επαναπροσέγγιση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ αποτελεί μια κοινή αναγκαιότητα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την αδυσώπητη πραγματικότητα την οποία σμιλεύει η νέα αμερικανική κυβέρνηση
Η ζημία ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια ευρώ
Το «ταξίδι» της δυσλειτουργικής μεσοαστικής οικογένειας από το Springfield
«Στη Συρία γίνεται χαμός, αλλά δεν είναι φίλη μας», είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ
Με στόχο την πρωτεύουσα Σανάα και τα περίχωρά της
H νομοθέτης από την Αλάσκα έχει βρεθεί στο στόχαστρο του αρκετές φορές
Μετά από σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Kίεβο και Ουάσινγκτον φέρονται κοντά σε συμφωνία
Στο μέρος η Sanrio διαθέτει και θεματικό πάρκο
H αστυνομία ξεκινά επιχειρήσεις πάταξης
Άγνωστο όμως τι θα θελήσει ο δυνάμει καγκελάριος Μερτζ
Iσχυρίζεται ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι φυλετικά υποκινούμενες
Στα βίντεο, στα οποία πρωταγωνιστούν κυρίως νεαρές γυναίκες, περιλαμβάνουν συμβουλές για να χάσει κανείς βάρος
Ξέσπασε στα τέλη του 2024
H διαμάχη υποβόσκει εδώ και χρόνια
Η ομίχλη και οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραναν το έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης
Περίπου το 80% των 110 εκατομμυρίων κατοίκων αυτοπροσδιορίζονται ως ρωμαιοκαθολικοί
«Να πώς η Ρωσία ξεκινά αυτή τη Μεγάλη Παρασκευή» δήλωσε ο Ζελένσκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.