- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάνω από 40 άνδρες κατηγορούν τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch για σεξουαλική κακοποίηση
Ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός - Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα
Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Abercrombie & Fitch - Περισσότεροι από 40 άνδρες κατήγγειλαν τον Μάικ Τζέφρις
Περισσότεροι από 40 άνδρες έχουν καταγγείλει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Abercrombie & Fitch (A&F), Μάικ Τζέφρις, για βιασμό, σεξουαλική επίθεση ή ναρκώσεις, σύμφωνα με δικηγόρους.
Ο Τζέφρις, πρώην CEO της Abercrombie & Fitch ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, αντιμετωπίζει πολλές αγωγές που ισχυρίζονται ότι κακοποίησε άνδρες υπό το πρόσχημα της εύρεσης μοντέλων για τον οίκο μόδας.
Οι τελευταίες καταγγελίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990 και περιλαμβάνουν υπαλλήλους της A&F και πρώην μοντέλα. Η εταιρεία κατηγορείται επίσης για αμέλεια, καθώς φέρεται να διευκόλυνε τις «ειδεχθείς σεξουαλικές πράξεις» του Τζέφρις και του συντρόφου του, Μάθιου Σμιθ. Η A&F έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι «αηδιασμένη» από τη συμπεριφορά του Τζέφρις, αλλά δεν έχει σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις.
More Than 40 Men Accuse Ex-Abercrombie & Fitch CEO Mike Jeffries Of Sexual Abuse, Report Sayshttps://t.co/DgUnQMc1mg pic.twitter.com/6RtlNQyimB
— Forbes (@Forbes) March 21, 2025
Ο Τζέφρις, 80 ετών, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες για διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.
Ο δικηγόρος Μπραντ Έντουαρντς εκπροσωπεί 26 από τους καταγγέλλοντες και επιδιώκει την ομαδική αγωγή. Ο δικηγόρος Τζάρεντ Σκότο εκπροσωπεί επιπλέον 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων της A&F.
Αποκαλύψεις για το κύκλωμα
Οι αποκαλύψεις προέκυψαν έπειτα από έρευνα του BBC το 2023, η οποία αποκάλυψε οργανωμένο κύκλωμα που εντόπιζε νέους άνδρες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Ο Τζέφρις, ο Σμιθ και ο μεσάζων Τζέιμς Τζέικομπσον αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης αν καταδικαστούν.
Νέες αγωγές για βιασμό και κακοποίηση
Δύο πρόσφατες αγωγές στη Νέα Υόρκη ισχυρίζονται ότι άνδρες υπέστησαν βιασμό από τον Τζέφρις, ενώ τους είχαν υποσχεθεί ευκαιρίες στο μόντελινγκ.
Οι καταγγέλλοντες, Μπράντον Στιλ και Τζόζεφ Στέρλινγκ, δηλώνουν ότι αναγκάστηκαν να πάρουν ναρκωτικά και υπέστησαν βίαιες ενέσεις πέους. Αυτές οι επιθέσεις φέρεται να συνέβησαν σε θεματικές εκδηλώσεις, όπου φορούσαν ρούχα της εταιρείας.
Κακοποίηση σε οντισιόν για διαφημιστική καμπάνια
Άλλες δύο καταγγελίες αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια οντισιόν το 2011 στο Μαϊάμι. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν παρενόχληση και εκβιασμό, με τον Τζέφρις να τους υπόσχεται προνομιακή μεταχείριση αν δέχονταν σεξουαλικές προτάσεις.
Δικαστική απόφαση όρισε ότι η A&F πρέπει να καλύψει τα νομικά έξοδα του Τζέφρις, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν σε εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες μέχρι την έρευνα του BBC.
Δυσκολίες των ανδρών να μιλήσουν
Οι δικηγόροι των θυμάτων επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο για άνδρες επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν, αλλά η δημοσιοποίηση άλλων ιστοριών τους ενθαρρύνει να αναζητήσουν δικαιοσύνη.
Οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει 15 θύματα στη δικαστική υπόθεση κατά του Τζέφρις, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.