Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία των 26 για την Ουκρανία - Η άρνηση Όρμπαν και τα συμπεράσματα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός άσκησε ξανά βέτο
Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία των 26 για την Ουκρανία - Η άρνηση Όρμπαν και τα συμπεράσματα
Ολοκληρώθηκε η πρωινή σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία ξεκίνησε με ανταλλαγή απόψεων με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συνέχισε με συζήτηση για το θέμα της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τη Νορβηγία όπου βρίσκεται σήμερα, ενημέρωσε τους ευρωπαίους ηγέτες, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τις τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους και τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις. Σύμφωνα ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Ζελένσκι ενημέρωσε και για τις τελευταίες επαφές του με την αμερικανική κυβέρνηση και τον Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς και για τα επόμενα βήματα προς μια «επαληθεύσιμη» κατάπαυση του πυρός και προς τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για μια ειρηνευτική συμφωνία.
«Αυτή τη στιγμή δεν διεξάγονται πραγματικές διαπραγματεύσεις»
Μετά από μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον Ζελένσκι, οι «27» προχώρησαν σε πιο εκτεταμένη συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις συνομιλίες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι οποίες διήρκησαν δύο ώρες. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, επικράτησε η άποψη ότι αυτή τη στιγμή δεν διεξάγονται πραγματικές διαπραγματεύσεις και οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα μπορέσουν καλύτερα να επηρεάσουν την όλη διαδικασία.
Όπως και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου, έτσι και σήμερα τα συμπεράσματα για την Ουκρανία αρνήθηκε να προσυπογράψει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Στη δήλωση των 26 ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία, η οποία επισυνάπτεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντικατοπτρίζεται και αυτή τη φορά η «ισχυρή» βούλησή τους να συνεχίσουν την υποστήριξη της Ουκρανίας πολιτικά και στρατιωτικά.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεχίζεται με το γεύμα εργασίας με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί η πολυμέρεια, το σύμφωνο για τους ωκεανούς και άλλα παγκόσμια ζητήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.