- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πολιτικός αναβρασμός στην Τουρκία: Διαδηλώσεις για τη σύλληψη Ιμάμογλου παρά την απαγόρευση
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει προφυλακιστεί
Πολιτικός αναβρασμός στην Τουρκία: Διαδηλώσεις για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου παρά την απαγόρευση - Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει προφυλακιστεί
Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, μετά τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και τις συλλήψεις συνολικά 106 συνεργατών του που κατηγορούνται για δωροδοκίες και οικονομικές ατασθαλίες.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, τόνισε ότι «αυτό είναι το πραξικόπημα της 19ης Μαρτίου», ξεκαθαρίζοντας ότι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας θα είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου.
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη
Παρά τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν το βράδυ της Τετάρτης (20.3) στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου. Νέες συγκεντρώσεις αναμένονται σήμερα στις 20:30 στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή του δημάρχου της Άγκυρας.
Την ίδια ώρα, για «ιδεολογικές εκστρατείες συκοφαντίας» έκανε λόγο το δεξί χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν. «Μετά την απόφαση σύλληψης αξιωματούχων του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης και άλλων υπόπτων στο πλαίσιο μιας σειράς ερευνών που διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, ορισμένες ομάδες, ιδιαίτερα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πολιτικά και ιδεολογικά κίνητρα, επιχειρούν να βλάψουν την ασφάλεια των ερευνών», ισχυρίστηκε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.
«Είμαστε επίσης μάρτυρες ότι μεταξύ των πολιτικών και ιδεολογικών αξιολογήσεων που έγιναν έχει γίνει παράλογη συκοφαντία σε βάρος του προέδρου μας χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες της έρευνας που ξεκίνησε» δήλωσε ο Αλτούν και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες προσπάθειες που έχουν στόχο να ενοχοποιήσουν τον πρόεδρό μας, καθώς και να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία των δικαστικών μας οργάνων, που ασκούν την εξουσία τους εκ μέρους του τουρκικού έθνους, και να προστατεύσουμε το δίκαιο του προέδρου μας από αυτές τις ιδεολογικές εκστρατείες συκοφαντίας».
Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ
Διαβάστε επίσης → Εκρέμ Ιμάμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηγέτης της αντιπολίτευσης που διώκει ο Ερντογάν
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.