Κοσμος

Νεκρός ηγέτης φιλορωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης από έκρηξη βόμβας στη Μόσχα

Ιδρυτικό στέλεχος αυτονομιστικής οργάνωσης στην Ουκρανία - Νεκρός και ο σωματοφύλακάς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Αρχηγός παραστρατιωτικής οργάνωσης της ανατολικής Ουκρανίας σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας στη Μόσχα - Νεκρός ο Αρμέν Σαρκισιάν και ο σωματοφύλακάς του
Βόμβα εξερράγη στη Μόσχα, νεκρός Ουκρανός ηγέτης φιλορωσικής οργάνωσης © EPA/Yuri Kochetkov

Ρωσία: Αρχηγός παραστρατιωτικής οργάνωσης της ανατολικής Ουκρανίας σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας στη Μόσχα - Νεκρός ο Αρμέν Σαρκισιάν και ο σωματοφύλακάς του

Ουκρανός αυτονομιστής, αρχηγός φιλικής προς τη Ρωσία παραστρατιωτικής οργάνωσης από την ανατολική Ουκρανία, ο Αρμέν Σαρκισιάν, σκοτώθηκε σήμερα όταν εξερράγη βόμβα στον χώρο υποδοχής κτιρίου με πολυτελή διαμερίσματα στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και άλλα ΜΜΕ της Ρωσίας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας TASS χαρακτήρισε την έκρηξη βόμβας καλά σχεδιασμένη δολοφονία.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε καθώς ο Σαρκισιάν, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακες του, εισήλθε στο ισόγειο του συγκροτήματος Alye Parusa στις όχθες του ποταμού Μόσκβα, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Κρεμλίνο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας σωματοφύλακας σκοτώθηκε και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant.

«Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σαρκισιάν σχεδιάστηκε προσεκτικά και έγινε κατόπιν εντολής. Οι ερευνητές ταυτοποιούν αυτή τη στιγμή εκείνους που έδωσαν εντολή για το έγκλημα», δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου, σύμφωνα με το TASS.

Το Baza, ένα κανάλι του Telegram με επαφές στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει σοβαρές καταστροφές στο κτιριακό συγκρότημα Alye Parusa, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Δημοσιογράφοι του Reuters στο σημείο είδαν σπασμένα παράθυρα και ένα ελικόπτερο που προφανώς μετέφερε τους τραυματίες εν μέσω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

Είχε συστήσει φιλορωσικό παραστρατιωτικό σχηματισμό

Τον Δεκέμβριο, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU χαρακτήρισε τον Σαρκισιάν «αρχηγό του εγκλήματος» στην περιφέρεια Ντονέτσκ, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τη Μόσχα από το 2014, και για τον οποίο υπήρχαν επίσημα υποψίες ότι συμμετείχε και βοηθούσε «παράνομες ένοπλες οργανώσεις». Ανέφερε ότι είχε συστήσει φιλορωσικό παραστρατιωτικό σχηματισμό, με τη συμμετοχή ντόπιων καταδικασθέντων μαχητών και ότι είχε οργανώσει τις αγορές προμηθειών για μονάδες του μετώπου.

Το Mediazona, ανεξάρτητο ρωσικό μέσο που καλύπτει θέματα σχετικά με την επιβολή του νόμου, ανέφερε ότι ο αρμενικής καταγωγής Σαρκισιάν ήταν εδώ και καιρό από τους αρχηγούς του οργανωμένου εγκλήματος στην πόλη Χορλίβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Το 2022, σύμφωνα με το Mediazona, σύστησε φιλορωσική παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία αποτελείτο κυρίως από συμπατριώτες του αρμενικής καταγωγής για να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

Τον Δεκέμβριο, η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου στρατηγού Ιγκόρ Κιρίλοφ σε έκρηξη βόμβας έξω από συγκρότημα κατοικιών της Μόσχας. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από το Κίεβο για τη σημερινή έκρηξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράν: Η Νάζια Ματάνι, πρώην δημοσιογράφος και κοινωνική ακτιβίστρια, μιλά για την ενότητα και το σκοτάδι που απλώθηκε στο Ιράν
«Ο φόβος τελείωσε»: Ιρανή ακτιβίστρια μας μεταφέρει στους δρόμους της Τεχεράνης

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY