- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δημοσκόπηση για το Brexit δείχνει ότι οι Βρετανοί άλλαξαν γνώμη
Η πλειοψηφία ζητά την επιστροφή της χώρας στην ΕΕ
Άλλαξαν γνώμη οι Βρετανοί για το Brexit - Η πλειοψηφία ζητά την επιστροφή της χώρας στην ΕΕ
Λιγότεροι από τρεις στους δέκα Βρετανούς πιστεύουν ότι το Brexit αποδείχθηκε η σωστή επιλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, 5 χρόνια μετά την επίσημη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
The number of Britons saying the UK was right to vote to leave the EU has hit its lowest level since the referendum, ahead of the fifth anniversary of Brexit on Friday
— YouGov (@YouGov) January 29, 2025
Right to vote to leave: 30% (-3 from Nov)
Wrong to vote to leave: 55% (=) pic.twitter.com/DnLuZhPMYT
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov σε 2.225 άτομα, πάνω από τους μισούς Βρετανούς δηλώνουν σήμερα ότι επιθυμούν η χώρα να επιστρέψει στην ΕΕ. Στο δημοψήφισμα του 2016, το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit. Στις 31 Ιανουαρίου 2020, έπειτα από χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, πέντε χρόνια αργότερα, μόλις το 30% των Βρετανών λέει ότι η χώρα έπραξε σωστά ψηφίζοντας υπέρ της εξόδου από το ευρωπαϊκό μπλοκ. Αυτό είναι, σύμφωνα με το ινστιτούτο, το χαμηλότερο ποσοστό υποστήριξης του Brexit, που έχει καταγραφεί ποτέ.
Μεταξύ των Βρετανών που ψήφισαν υπέρ του Brexit, ένας στους έξι (18%) πιστεύει ότι η έξοδος από την Ένωση ήταν ένα λάθος. Εντούτοις, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 55% σε όλους τους ερωτηθέντες. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Brexit ήταν μια επιτυχία για τη χώρα.
Η πλειοψηφία -55%- τάσσεται υπέρ της επανένταξης της χώρας στην Ένωση, συμπεριλαμβανομένου του 20% εκείνων που ψήφισαν υπέρ του Brexit. Μεταξύ αυτών, το 39% των ερωτηθέντων υποστηρίζει «σθεναρά» αυτή την επιστροφή.
Έπειτα από χρόνια εντάσεων με τις Βρυξέλλες υπό την προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε μια επανεκκίνηση στις σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.
Ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, έχει ωστόσο απορρίψει οποιαδήποτε επιστροφή στην Ένωση.
Η 31η Ιανουαρίου 2020 ήταν η ημερομηνία της επίσημης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η οποία τέθηκε πλήρως σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου 2020 έπειτα από μια μεταβατική περίοδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.