- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υποχώρησε η Κολομβία στις απειλές Τραμπ - Θα δεχτεί πίσω μετανάστες χωρίς περιορισμούς
Η χώρα αποδέχτηκε όλα τα αιτήματα του νέου προέδρου των ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη συμφωνία με την Κολομβία ως νίκη για τη σκληρή προσέγγιση του Τραμπ
Οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν στην επιβολή δασμών στην Κολομβία, αφού η χώρα συμφώνησε να δεχτεί -χωρίς περιορισμούς- απελαθέντες μετανάστες, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διατάξει δασμούς 25% σε όλα τα προϊόντα της Κολομβίας, αφού ο πρόεδρός της απαγόρευσε την Κυριακή την προσγείωση στη χώρα δύο πτήσεων απέλασης του αμερικανικού στρατού.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο είχε αρχικά απαντήσει λέγοντας ότι η χώρα του θα δεχόταν τους επαναπατριζόμενους πολίτες με «πολιτικά αεροπλάνα, χωρίς να τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες». Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι η Κολομβία έχει πλέον συμφωνήσει να δέχεται μετανάστες που φθάνουν με στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ «χωρίς περιορισμό ή καθυστέρηση». Η Κολομβία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον διάλογο για να «εγγυηθεί η αξιοπρέπεια των πολιτών».
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη συμφωνία με την Κολομβία ως νίκη για τη σκληρή προσέγγιση του Τραμπ, αφού οι δύο ηγέτες της χώρας αντάλλαξαν πυρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας δήλωσε ότι «ξεπέρασε το αδιέξοδο» με τις ΗΠΑ, λίγες ώρες αφότου ο Πέτρο δημοσίευσε μια μακροσκελή ανάρτηση στο X καταδικάζοντας αυτό που αποκάλεσε «αποκλεισμό» του Τραμπ.
Ο Τραμπ είχε επίσης ανακοινώσει κυρώσεις για τη χορήγηση βίζας και ενισχυμένους ελέγχους στους Κολομβιανούς στα σύνορα. Αυτές θα παραμείνουν σε ισχύ «μέχρι να επιστραφεί επιτυχώς το πρώτο φορτίο αεροπλάνων Κολομβιανών απελαθέντων», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Λουίς Ζιλμπέρτο Μουρίγιο δήλωσε ότι η χώρα «θα συνεχίσει να δέχεται τους Κολομβιανούς που επιστρέφουν ως απελαθέντες, εξασφαλίζοντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες, ως πολίτες που υπόκεινται σε δικαιώματα».
Το προεδρικό αεροπλάνο του Πέτρο έχει προετοιμαστεί για να διευκολύνει την επιστροφή των Κολομβιανών που θα έφταναν στη χώρα νωρίτερα με τις στρατιωτικές πτήσεις που είχαν μπλοκαριστεί, πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Επίθεση σε Κομ και Τεχεράνη ενώ συνεδρίαζε το σώμα για τον νέο ανώτατο ηγέτη
Η χρήση του συστήματος Claude της Anthropic από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί νέα φάση πολέμου
Άσκηση ετοιμότητας εντός των Βρετανικών Βάσεων
Αμετακίνητη η στάση του Αμερικανού προέδρου - Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παίρνει σοβαρές διαστάσεις
Ο Κιρ Στάρμερ τονίζει πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν χρησιμοποιούν τη βάση στο Ακρωτήρι
Διχασμοί, πιέσεις, προτεραιότητες και γεωπολιτικά διλήμματα
Ανάλυση των Financial Times αποκαλύπτει τη στρατηγική της Τεχεράνης για μεταφορά του πολέμου εκτός συνόρων
Παρά τη μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2025, ο Οργανισμός της ΕΕ για το Άσυλο προειδοποιεί για ροές άνευ προηγουμένου
Νέα ερωτήματα για την υγεία του 79χρονου προέδρου των ΗΠΑ
Οι Έλληνες σε Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι και Ριάντ περιγράφουν ένταση, αλλά όχι κατάρρευση
Ο Βρετανός αξιωματούχος μιλάει για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Ανάλυση δεδομένων του Ινστιτούτου Μελέτης Πολέμου - Ο ρόλος-κλειδί της διακοπής Starlink
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.