Υποχώρησε η Κολομβία στις απειλές Τραμπ - Θα δεχτεί πίσω μετανάστες χωρίς περιορισμούς
Η χώρα αποδέχτηκε όλα τα αιτήματα του νέου προέδρου των ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη συμφωνία με την Κολομβία ως νίκη για τη σκληρή προσέγγιση του Τραμπ
Οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν στην επιβολή δασμών στην Κολομβία, αφού η χώρα συμφώνησε να δεχτεί -χωρίς περιορισμούς- απελαθέντες μετανάστες, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διατάξει δασμούς 25% σε όλα τα προϊόντα της Κολομβίας, αφού ο πρόεδρός της απαγόρευσε την Κυριακή την προσγείωση στη χώρα δύο πτήσεων απέλασης του αμερικανικού στρατού.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο είχε αρχικά απαντήσει λέγοντας ότι η χώρα του θα δεχόταν τους επαναπατριζόμενους πολίτες με «πολιτικά αεροπλάνα, χωρίς να τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες». Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι η Κολομβία έχει πλέον συμφωνήσει να δέχεται μετανάστες που φθάνουν με στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ «χωρίς περιορισμό ή καθυστέρηση». Η Κολομβία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον διάλογο για να «εγγυηθεί η αξιοπρέπεια των πολιτών».
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη συμφωνία με την Κολομβία ως νίκη για τη σκληρή προσέγγιση του Τραμπ, αφού οι δύο ηγέτες της χώρας αντάλλαξαν πυρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας δήλωσε ότι «ξεπέρασε το αδιέξοδο» με τις ΗΠΑ, λίγες ώρες αφότου ο Πέτρο δημοσίευσε μια μακροσκελή ανάρτηση στο X καταδικάζοντας αυτό που αποκάλεσε «αποκλεισμό» του Τραμπ.
Ο Τραμπ είχε επίσης ανακοινώσει κυρώσεις για τη χορήγηση βίζας και ενισχυμένους ελέγχους στους Κολομβιανούς στα σύνορα. Αυτές θα παραμείνουν σε ισχύ «μέχρι να επιστραφεί επιτυχώς το πρώτο φορτίο αεροπλάνων Κολομβιανών απελαθέντων», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Λουίς Ζιλμπέρτο Μουρίγιο δήλωσε ότι η χώρα «θα συνεχίσει να δέχεται τους Κολομβιανούς που επιστρέφουν ως απελαθέντες, εξασφαλίζοντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες, ως πολίτες που υπόκεινται σε δικαιώματα».
Το προεδρικό αεροπλάνο του Πέτρο έχει προετοιμαστεί για να διευκολύνει την επιστροφή των Κολομβιανών που θα έφταναν στη χώρα νωρίτερα με τις στρατιωτικές πτήσεις που είχαν μπλοκαριστεί, πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.