- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Απομόνωση, καταναγκαστικές εργασίες και περιορισμένη τροφή - Οι Ισραηλινές όμηροι περιγράφουν τις συνθήκες
«Ήμασταν αποφασισμένες να μην επιτρέψουμε να μας ταπεινώσουν» δηλώνουν μετά την απελευθέρωσή τους
Γάζα: Οι Ισραηλινές όμηροι περιγράφουν τις συνθήκες - Απομόνωση, καταναγκαστικές εργασίες και περιορισμένη τροφή
Ένα 24ωρο μετά την απελευθέρωσή τους, οι τέσσερις Ισραηλινές γυναίκες στρατιωτικοί μίλησαν για τις συνθήκες κράτησής τους, δίνοντας λεπτομέρειες για την ομηρία τους.
«Ήμασταν αποφασισμένες να μην επιτρέψουμε να μας ταπεινώσουν. Δείξαμε ότι είμαστε πιο δυνατές από αυτούς», είπαν οι τέσσερις Ισραηλινές όμηροι της Χαμάς. Περιέγραψαν ότι βρέθηκαν σε τούνελ, χωρίς φως και με περιορισμένη πρόσβαση σε καθαρό αέρα. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με περιορισμένη τροφή, έλλειψη φαρμάκων και βασικών ανέσεων. Αποκάλυψαν δε ότι οι απαγωγείς μετακινούσαν τις γυναίκες σε διάφορα σπίτια στη Γάζα, ενώ ήρθαν σε επαφή τόσο με απλούς πολίτες όσο και με ανώτατους αξιωματούχους της Χαμάς. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, κάποιες από τις ομήρους έμαθαν αραβικά, ενώ έπαιζαν ακόμη και με τα παιδιά των οικογενειών όπου φιλοξενούνταν.
Οι γυναίκες είχαν πρόσβαση σε ραδιόφωνο, γεγονός που τους επέτρεπε να γνωρίζουν για τις προσπάθειες που γίνονταν στο Ισραήλ για την απελευθέρωσή τους. Μάλιστα, μία από τις ομήρους άκουσε ευχές από την οικογένειά της για τα γενέθλιά της, γεγονός που της έδωσε κουράγιο. Η αιχμαλωσία τους διήρκησε συνολικά 377 ημέρες, αλλά το θάρρος και η αλληλεγγύη που επέδειξαν αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία που τις βοήθησαν να αντέξουν.
Κατά την ομηρία τους αναγκάζονταν να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν τουαλέτες για τους απαγωγείς τους. Περιέγραψαν ότι οι άνδρες της Χαμάς δεν τους επέτρεπαν να κλαίνε και δεν να κρατιούνται χέρι - χέρι, δίνοντας κουράγιο η μία στην άλλη. Και μπορεί αρχικά να κρατήθηκαν μαζί, όμως, στη συνέχεια χωρίστηκαν με την απομόνωση να γίνεται όλο και πιο σκληρή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.