- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ντόναλντ Τραμπ: Μία νέα «φάρμα των ζώων» γεννιέται
Η Ευρώπη οφείλει να βγει τάχιστα από τη νάρκη της και να αναπροσδιορίσει τους στόχους και τη δυναμική της ως τελευταίο οχυρό απέναντι στον επελαύνοντα μεσαίωνα κάθε τύπου
Το κρυπτονόμισμα του Ντόναλντ Τραμπ και η νέα τάξη πραγμάτων που φέρνει η δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Είναι το νόμισμα που προτιμούν οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών, όπλων, trafficking και όλων όσων επιχειρούν να κρύψουν είτε τα παράνομα κέρδη τους είτε να μεγιστοποιήσουν τα υπάρχοντα. Τώρα είναι και ένα από τα κρυπτονομίσματα που φέρει το όνομα και την απεχθή εικόνα του ανθρώπου που σε λίγες ώρες πρόκειται να ορκιστεί ως Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ: Το κρυπτονόμισμα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ
Ομολογώ πως δεν ξέρω αν και πόσο νόμιμο είναι ένας πρόεδρος να έχει το δικό του «νόμισμα». Αυτό που ξέρω είναι πως πέρα από τις εμφανείς επιπτώσεις της προεδρίας του στο εσωτερικό της χώρας του και στις εξωτερικές σχέσεις της, τείνει να δημιουργηθεί και ένας διεθνής «αφανής ιστός» από τον οποίο ο κόσμος πολύ δύσκολα θα απαλλαγεί. Και αυτή ίσως είναι η σημαντικότερη διάσταση των εξελίξεων που αρχίζουν σήμερα.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις -λαϊκιστικές στην ουσία- προσεγγίσεις πως αυτοί που τον ψήφισαν, ακόμη και ελπίζοντας σε ένα ξαναζεσταμένο «αμερικανικό όνειρο», είναι αθώοι. (Αυτοί, μάλιστα μπορεί να είναι και οι πρώτοι που θα πληρώσουν την επιλογή τους.) Ας αναρωτηθούμε σοβαρά και για τις «ερμηνείες» μας πως το woke, εν γένει και αορίστως, είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την εκλογή του.
Η εκστρατεία -και η νίκη- του Τραμπ ήταν μια καλοσχεδιασμένη πορεία με στόχο την παγίδευση πλήθους πολιτών (φέρνοντας στην επιφάνεια τα σκοτεινότερα ανακλαστικά τους) και σκοπό την υπονόμευση εσωτερικών και εξωτερικών θεσμών και τη δημιουργία μιας νέας «τραμπικής» τάξης, με «κυρίαρχους» τεχνο-ολιγάρχες και παντός είδους «νόμιμους» εγκληματίες και όλους του υπόλοιπους στη θέση των «κυριαρχούμενων».
Σε μια νέα «φάρμα των ζώων» κινδυνεύουμε, εν ολίγοις, να εγκλειστούμε. Και η ενασχόληση και οι προστριβές για τα «δευτερεύοντα» μόνο την έξοδο από αυτή τη «φάρμα» δεν εξυπηρετούν.
Ας ξαναστρέψουμε, λοιπόν, το βλέμμα μας στο πεδίο που στοιχειωδώς έστω, αντιστέκεται σε μια τέτοια εξέλιξη: στην Ευρώπη που οφείλει να βγει τάχιστα από τη νάρκη της και να αναπροσδιορίσει τους στόχους και τη δυναμική της ως τελευταίο οχυρό απέναντι στον επελαύνοντα μεσαίωνα -κάθε τύπου. Με αρχή τη σημερινή «μαύρη μέρα»: για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τις βασικές αξίες τις οποίες οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε. Γιατί η δυστοπία του Όργουελ είναι πια παρούσα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.