Oρκωμοσία Τραμπ: Θα διεξαχθεί στη Ροτόντα του Καπιτωλίου λόγω πρωτοφανούς ψύχους
Τελευταία φορά που διεξήχθη εντός ήταν το 1985
Oρκωμοσία Τραμπ: Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες θα διεξαχθεί μέσα στο Καπιτώλιο λόγω ψύχους
Η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα μεταφέρεται σε εσωτερικό χώρο λόγω του επικίνδυνα κρύου καιρού που αναμένεται, μετέδωσε την Παρασκευή το CNN, επικαλούμενο πηγές.
Ο Τραμπ αναμένεται να ορκιστεί μέσα στη Ροτόντα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, δήλωσαν δημοσιογράφοι του δικτύου στο X. Η παρέλαση της ορκωμοσίας μπορεί ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί μέσα στην αθλητική αρένα Capital One της Ουάσινγκτον, δήλωσε ένας από τους δημοσιογράφους.
Η κίνηση αυτή αιτιολογείται από ανησυχίες για την υγεία και το ενδεχόμενο υποθερμίας, σύμφωνα με το CNN. Η τελευταία φορά που μια ορκωμοσία μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο ήταν για τη δεύτερη ορκωμοσία του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν. Εξαιτίας της υπερβολικά χαμηλής θερμοκρασίας το 1985, προτιμήθηκε η ορκωμοσία να γίνει σε εσωτερικό χώρο. Έλαβε χώρα στη Ροτόντα, αίθουσα του Καπιτωλίου. Επρόκειτο για τη χαμηλότερη θερμοκρασία οποιαδήποτε ημέρα προεδρικής ορκωμοσίας αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1871, πάντα κατά την NWS.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι υποστηρικτές του μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή σε οθόνες μέσα στην Capital One Arena, έναν αθλητικό χώρο στο κέντρο της Ουάσινγκτον που χωράει 20.000 άτομα.
Οι Αρχές της πόλης ετοιμάζονται να υποδεχθούν λιγότερους επισκέπτες απ’ όσους είχαν παρακολουθήσει την πρώτη ορκωμοσία Τραμπ πριν από οκτώ χρόνια, όταν οι Αρχές είχαν προβλέψει ότι έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα συνέρρεαν στην Ουάσιγκτον.
Ήδη έχουν στηθεί κάγκελα στους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο και σε ένα μέρος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην περίμετρο ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί 48 χιλιόμετρα κάγκελα, αριθμός-ρεκόρ.
Σύμφωνα με τον Ματ Μακούλ, πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία σημαντικών πολιτικών προσώπων και φυσικά των προέδρων, στην Ουάσιγκτον θα αναπτυχθούν περίπου 25.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.