- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Εξήγγειλε πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χλμ, νέες φρεγάτες και κορβέτες
«Θα προκαλούμε φόβο στους εχθρούς μας»
Ερντογάν: Εξήγγειλε πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χλμ, νέες φρεγάτες και κορβέτες - «Θα προκαλούμε φόβο στους εχθρούς μας»
Στο νέο τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του μεγαλοϊδεατισμού της Γαλάζιας Πατρίδας, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Tην περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε τα προγράμματα που θα μας ενισχύσουν περισσότερο στη Γαλάζια Πατρίδα. Με το πρόγραμμα MILGEM ναυπηγήσαμε τις κορβέτες και τις φρεγάτες της χώρας μας που είναι 100% εγχώριας παραγωγής… Ήδη διαθέτουμε 5 τέτοια πλοία, και συνεχίζεται η ναυπήγηση άλλων 7. Επίσης, με την εμπειρία που αποκτήσαμε με το πρόγραμμα αυτό, στην Κων/πολη ξεκινήσαμε την ναυπήγηση του πρώτου καταδρομικού αντιαεροπορικής άμυνας, και στο ναυπηγείο του Γκιόλτζουκ έγινε η πρώτη οξυγονοκόλληση του πρώτου υποβρυχίου εγχώριας σχεδίασης και παραγωγής. Επίσης το εθνικό μας αεροπλανοφόρο το οποίο θα ναυπηγηθεί θα είναι ο ᾽᾽μεγαλύτερος αδελφός᾽᾽ του ΤCG Αnadolu το οποίο διαθέτουμε» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Με τα σχέδια αυτά η Τουρκία θα ανέβει κατηγορία, και θα έχουμε ικανοποιήσει τις κρίσιμες ανάγκες μας. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα για να είμαστε μια Τουρκία που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους της και προκαλεί φόβο στους εχθρούς της» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Τουρκία: Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2025» σε Αιγαίο και Μεσόγειο από σήμερα
Να σημειωθεί ότι από σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου, η Τουρκία διεξάγει αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα 2025» σε περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 87 πλοία επιφανείας, επτά υποβρύχια, επτά μη επανδρωμένα ναυτικά οχήματα, 31 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 20.000 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιας Επίθεσης και Υποβρύχιας Άμυνας.
Για τις ανάγκες της άσκησης δημιουργήθηκε κέντρο επιχειρήσεων στο Κέντρο Ναυτικού Πολέμου του Γκιολτζούκο, στο οποίο θα αναλάβουν καθήκοντα 115 άτομα ναυτικού προσωπικού.
Οι δραστηριότητες διακεκριμένων προσκεκλημένων της εν λόγω άσκησης θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιανουαρίου στη ναυτική βάση του Άκσαζ, απέναντι από τη Ρόδο. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Μεγάλες σειρές πυραύλων και drones Shahed
Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το διήμερο πτωτικό σερί - Υποχώρηση των τιμών στην ενέργεια
Το σκάφος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από υποβρύχιο
Αναμένεται να ταφεί στην ιερή πόλη Μασχάντ από όπου καταγόταν
Έπεσε στην επαρχία Χατάι - «Έχουμε δικαίωμα απάντησης» προειδοποιεί η Άγκυρα
ΟΙ ιταλικές φρεγάτες είναι εφοδιασμένες με πυραύλους Aster 30, με ακτίνα δράσης 100 χιλιομέτρων.
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.