Νέα Ορλεάνη: Ο δράστης έδρασε μόνος σύμφωνα με το FBI
Πέντε βίντεο αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του υπόπτου στο Facebook
Νέα Ορλεάνη: Ο δράστης έδρασε μόνος σύμφωνα με το FBI
Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Νέα Ορλεάνη, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι ανήμερα την Πρωτοχρονιά, φαίνεται ότι έδρασε μόνος, όπως εκτιμά η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI).
«Δεν θεωρούμε σε αυτό το στάδιο ότι εμπλέκονταν άλλα άτομα στην επίθεση στην Νέα Ορλέανη, εκτός του Σαμσούντ-Ντιν Τζαμπάρ», του υπόπτου που έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, είπε ο Κρίστοφερ Ράια, υψηλόβαθμο στέλεχος του FBI, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Την προηγουμένη της επίθεσης ο Τζαμπάρ είχε διακηρύξει, σε πολλά βίντεο, ότι στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και ότι έχει ενταχθεί σε αυτήν την τζιχαντιστική οργάνωση.
Πέντε βίντεο αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του υπόπτου στο Facebook. Σε αυτά «εξηγούσε ότι σχεδίαζε στην αρχή να επιτεθεί στην οικογένεια και τους φίλους του» αλλά «ανησυχούσε» ότι οι τίτλοι των εφημερίδων δεν θα επικεντρώνονταν «στον πόλεμο μεταξύ πιστών και απίστων», είπε ο Ράια.
«Ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, προμελετημένη και σατανική», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο δράστης «εμπνεύστηκε κατά 100% από το Ισλαμικό Κράτος.
Ο δράστης είχε τοποθετήσει δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη γαλλική συνοικία της πόλης, όπου συνέρρεε το πλήθος για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά. «Ανακτήσαμε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που τον δείχνουν να τοποθετεί τις βόμβες στο σημείο όπου βρέθηκαν», είπε ο Ράια.
Ο αξιωματούχος του FBI είπε ότι από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα.
Σύμφωνα με το FBI, δεν υπάρχει «σε αυτό το στάδιο» κάποια «αδιαμφισβήτητη σχέση» μεταξύ της επίθεσης στη Νέα Ορλεάνη και την έκρηξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου Tesla στο Λας Βέγκας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.